Дерменджиев: Монтана може да изненада всеки

15:07
Дерменджиев: Монтана може да изненада всеки
Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев даде интервю за видео платформата Лудогорец ТВ. В него специалистът говори за предстоящия мач с Монтана, развоя на борбата за титлата в първенството и лятната подготовка на шампионите.
 
- Г-н Дерменджиев, Лудогорец излиза срещу Монтана без двама от основните си играчи – Марселиньо и Клаудиу Кешерю. Имате ли някакви колебания кои футболисти ще ги заместят?
- В Лудогорец има достатъчно футболисти. Има такива, които са готови да заемат техните места. И то успешно.

- Тяхното отсъствие може ли да се окаже фатално за Лудогорец?
- Футболистите в нашия отбор са равностойни. Няма как отсъствието на Марселиньо и Кешерю да се окаже фатално.

- Наясно ли сте с моментната форма на Монтана?
- Монтана е един отбор, който може да изненада всеки. И като домакин, и като гост. Емил Велев познава добре отборите в "А" група. Прави тактиката си в зависимост от съперника.

- В този или следващия кръг Лудогорец ще узакони титлата?
- Нека вървим крачка по крачка. Нека не казваме "хоп" преди да сме скочили.
 
- Осем поредни победи, един равен в дербито с Левски. Така ли очаквахте да се развие пролетният дял?
- Отборът тръгна много добре в началото на пролетния дял. Във всяка среща търсихме победата и успявахме да я постигнем. Както казах, крачка по крачка вървим към спечелването на титлата.
 
- Да се върнем на мача срещу Левски. Как бихте отговорили на обвиненията, че Лудогорец е играл пестеливо?
- Срещу Левски Лудогорец игра, както трябва. Анализите за този мач вече сме ги направили. Срещата е зад гърба ни. Гледаме само напред. Няма смисъл да се връщаме към двубоя с Левски.
 
- Мислите ли вече за предстоящото участие на Лудогорец в евротурнирите?
- Естествено. Винаги имаме дългосрочна програма. Взел съм вече решение колко време да почива отборът, колко време да са лагерите и на кои дати да играем контролни мачове. Вече знаем с кои съперници ще се срещнем по време на лятната подготовка.
 
- Заради късния завършек на шампионата и турнето на националния отбор в Япония основни играчи на Лудогорец няма да имат достатъчно дълга почивка?
- Това наистина е сериозен проблем, но ние имаме идея какво да направим. Ще дадем почивка на националите в скоро време, за да са свежи в началото на подготовката. Ще работим индивидуално с тях.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация