Георги Дерменджиев: Кешерю ще започне да вкарва отново

15:15
Георги Дерменджиев: Кешерю ще започне да вкарва отново
Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев даде интервю за видео платформата „ Лудогорец ТВ“. Специалистът говори за загубата от Локо (Пд), предстоящия мач с Пирин и други актуални въпроси.
 
-    Г-н Дерменжиев, всички очакваха Лудогорец да стане шампион и на практика предишния кръг срещу Локо (Пд), но не се получи?
-    Да, така е. Всички очакваха, но не се случи. Затова футболът е феномен.
 
-    Анализирахте ли детайлно загубата на „Лаута“ и каква е причината за нея според вас?
-    Да. Ние, треньорите, анализираме мачовете задълбочено. Направихме го след двубоя с Локомотив в Пловдив. Футболистите са наясно с причините за загубата.
 
-    Какво очаквате от предстоящия мач с Пирин? При вашия повторен дебют като старши треньор на Лудогорец този съперник ви оказа сериозна съпротива в Разград?
-    Винаги съм казвал, че в този формат на първенството всеки може да победи всеки. Без значение дали е гост или домакин. Надявам се, Лудогорец да излезе пределно мобилизиран срещу Пирин и да спечели трите точки.
 
-    В какво състояние е Лудогорец четири кръга преди края на първенството? Възнамерявате ли да дадете почивка на някои от основните играчи срещу Пирин?
-    Състоянието на футболистите е много добро. Ще решавам кога трябва да се даде почивка. Казвал съм, че играем мач за мач и трябва да станем реално шампиони, за да се даде активна почивка на някои от играчите.
 
-    Докога възнамерявате да използвате футболистите от Румъния, които попадат в плановете на Ангел Йорданеску за Евро 2016? От румънската федерация искаха да ги освободите по-рано?
-    Да, така е. Имаме подобна договорка с румънската федерация, но първо тук трябва да си свършим работата т.е. да станем реални шампиони. Тогава те могат да получат почивка от нас и да се присъидинят към лагер-сбора на румънския национален отбор.
 
-    Голмайсторът на Лудогорец Клаудио Кешерю не вкарва така, както го правеше през есенния сезон. Каква е причината?
-    Той се старае и иска да вкарва. Но това негово старание да вкарва във всеки мач малко го затормозява. Аз мисля, че точно това е причината. Иначе той е добър голмайстор и вероятно в следващите срещи отново ще бележи попадения.

-    Изгледахте на живо последния мач на Лудогорец II срещу Оборище Панагюрище. Възможно ли е някой от този тим да попадне в представителния отбор в оставащите мачове до края на сезона?
-    Възможно е, разбира се. Всичко зависи от това кога отборът ще стане шампион.
 
-    Каква е равносметката ви за представянето на Лудогорец в първенството до момента?
-    Толкова задълбочено до момента не съм я правил. Но резултатите показват какво е положението. Имаме само една загуба и само един равен през пролетта. Ще изчакаме първенството да приключи. Тогава ще направим вече задълбочения анализ за това как е протекъл шампионатът. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация