Пламен Константинов пое Локомотив Новосибирск

12:26
Пламен Константинов пое Локомотив Новосибирск
Българският специалист Пламен Константинов е новият треньор на Локомотив Новосибирск, съобщи официалният сайт на руския волейболен клуб.

42-годишният Константинов е селекционер на българския национален отбор, в Русия е водил отборите на Газпром-Югра и Губерния Нижни Новгород.

"Ще кажа, че имах и други предложения от европейски клубове, но много ми се искаше отново да поработя в Русия. Не е тайна, че тук е най-силният и интересен шампионат. С управата на клуба съвпадат възгледите ни за това, как да построим в Новосибирск силен отбор. Това не е маловажно, когато ръководството и треньорът гледат в една посока. Тогава клубът е на правилния път", заключи Пламен Константинов.

Той добави, че гледа на бъдещето с оптимизъм, но не иска да изрича гръмки слова преди началото на сезона, тъй като е на мнение, че е нужно всичко да се доказва с дела.

"Да, имам големи амбиции и желания, всичко останало ще дойде чрез работа. Предстои да обсъдим задачите, но най-важното е да направим стъпка напред. Каква ще бъде тя - малка или голяма, времето ще покаже. Разбираемо е, че за кратко време не можем да сглобим отбор, който да решава глобални задачи, но определено е по силите ни да подобрим миналогодишните показатели", каза още треньорът. Миналият сезон Локомотив завърши на шесто място, след което наставникът Андрей Воронков подаде оставка.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация