9-те най-интересни срещи от груповата фаза

16:00
9-те най-интересни срещи от груповата фаза
За първи път в историята на Европейското първенство по футбол на финалите ще участват цели 24 отбора, които са разделени в 6 групи по 4 тима. Това означава, че груповата фаза на надпреварата ще предложи на любителите на футбола 36 двубоя, но както често става, с повишаването на количеството спада качеството.
 
До 22 юни по стадионите във Франция ще се изиграят някои мачове, които надали ще предизвикат голям интерес, като например Албания – Румъния и Исландия – Унгария.
 
В груповата фаза обаче ще видим и някои доста интригуващи сблъсъци, а Independent избира най-интересните 9 от тях:
 
1. Франция – Румъния, 10 юни, 22:00 часа – Откриващият мач изправя един от фаворитите в турнира срещу един от аутсайдери, но си заслужава да се види, защото дава старт на 1 месец непрестанен футбол. Откриващите церемонии обикновено са доста неубедителни, но ще е интересно да се види какво ще предложат французите.
 
2. Англия – Русия, 11 юни, 22:00 часа – За пореден път Англия тръгва с голямата кошница на международен турнир, като този път за разнообразие феновете на „Трите лъва“ не изтъкват с колко звезди разполага тимът им, а с липсата на такива, което сплотява колектива и намалява напрежението. Могат ли англичаните да сложат край на 50 години чакане на голям трофей ще добием частична представа от първия им мач срещу Русия.
 
3. Белгия – Италия, 13 юни, 22:00 часа – Малко е странно, че Белгия влиза в двубой с Италия като фаворит, но доскоро „червените дяволи“ бяха начело на световната ранглиста на ФИФА. Италианците от своя страна са отписвани от всички, заради липсата на класа в атака, но квартетът Буфон, Бардзали, Бонучи и Киелини може спре всяко едно нападение.
 
4. Англия – Уелс, 16 юни, 16:00 часа – Британско дерби, което може да определи кой ще спечели група В. Хари Кейн и Уейн Рууни от едната страна срещу Гарет Бейл и Арън Рамзи от другата. Джеймс Милнър срещу Джо Алън.
 
5. Германия – Полша, 16 юни, 22:00 часа – Световният шампион и един от фаворитите на Европейското Германия ще срещне своя съсед Полша във втория си мач от група С. Звездата на Полша Роберт Левандовски ще се изправи срещу голяма част от съотборниците си в Байерн Мюнхен, а Месут Йозил ще се опита да преодолее съотборника си в Арсенал Войчех Шчесни.
 
6. Италия – Швеция, 17 юни, 16:00 часа – Талисманът на Швеция Златан Ибрахимович ще се опита да накаже страната, в която спечели голяма част от трофеите си, играейки за трите гранда – Интер, Ювентус и Милан.
 
7. Белгия – Ейре, 18 юни, 16:00 часа – Белгия излиза срещу аутсайдера в групата, но трябва да внимава, тъй като коравите островитяни са доказали, че могат да измъкнат нещо от всеки противник.
 
8 и 9. Хърватия – Испания и Чехия - Турция 21 юни, 22:00 часа – Испания спечели последните две издания на Европейското първенство и ще иска да защити титлата си във Франция, заличавайки спомените от трагичното представяне на Мондиала в Бразилия. В последния си мач от груповата фаза възпитаниците на Висенте дел Боске се изправя срещу солидния тим на Хърватия, а по същото време ще играят Чехия и Турция. В най-оспорваната група на Евро 2016 един или два стойностни отбора ще трябва да си съберат багажа, а кои са те ще се реши на 21 юни вечерта. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация