Страхотен старт на Евро 2016

11:24
Страхотен старт на Евро 2016
Европейското първенство във Франция стартира по най-добрия начин за футболните привърженици на Стария континент. Двубоят предложи всичко, от което се нуждае футболният запалянко - положения, интрига, спорни моменти и игра на високо ниво.
 
Най-добрият играч на терена Димитри Пайе сложи край на спора в предпоследната минута от редовното време с феноменален гол.
 
Традицията повечето откриващи двубои на големи шампионати да завършват наравно и да не са интересни не бе спазена този път и феновете без съмнение са останали доволни от продукцията. Французите, фаворити на домашния турнир, очаквано създадоха много положения и успяха да пронижат вратата на съперника два пъти - точно толкова, колкото голове румънците допуснаха в 10 срещи от квалификациите.
 
Франция досега бе побеждавала Румъния с 1:0 на Евро 96 и завърши наравно 0:0 със северните ни съседи на шампионата през 2008 г. Точно преди 20 години "петлите" биха същия съперник в Нюкасъл, а днес отново стигнаха до пълен успех, макар и също толкова трудно.
 
Домакините на турнира показаха както някои очаквани проблеми в отбрана, така и силата си в центъра и атаката, въпреки пропуските. За Франция бе много важно да тръгне добре в турнира, с оглед на статистиката. През последните 26 години на световни и европейски шампионати само един отбор бе успявал да стигне до триумф, след като бе загубил стартовия си двубой. В същото време шест от последните седем шампиони бяха спечелили първия си мач, включително Германия на Мондиал 2014. Единствено Испания, на Мондиал 2010 загуби първия си мач и съумя да стане победител.
 
В най-интересния мач в събота Англия играе с Русия. Интригата тук също е огромна - островитяните удивително са записали четири равенства и четири поражения в стартовите си мачове на европейски шампионати и ще се борят за първа победа срещу Сборная. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

simi91
11.06.2016 20:01

искам да се обърна към този, който е написал тази тема - не ставаш, братле!

night_wolf1984
11.06.2016 19:15

досега мачовете са скучни...довечера очаквам по хубав мач между Англия и Русия*smile*