Ирландия и Швеция не успяха да се победят (видео)

20:56
Ирландия и Швеция не успяха да се победят (видео)
Отборите на  Швеция и Ирландия завършиха наравно 1:1 в дебютния си мач от група "Е" на Европейското първенство във Франция. Това бе трето равенство между двата тима в общо изигра 11 мача помежду им. Играчите на Ейре обаче определено могат да съжаляват, че не започнаха участието си на Евро 2016 с победа, след като в по-големи периоди от срещата бяха по-добрият отбор на терена. От своя страна считаният за абсолютен фаворит в този мач тим на Швеция не показа очакваното ниво. Уес Хулахан даде преднина на “зелените” след страхотно попадение в 48-ата минута, а в 71-ата шведите стигнаха до точката след нелеп автогол на централния бранител на Ирландия Киърън Кларк.
 
Иначе срещата на игран на “Стад дьо Франс” в Париж започна равностойно като и двата тима не предприемаха излишни рискове. Първата опасност в мача дойде в 10-ата минута, при която Джонатан Уолтърс стреля силно към шведската врата, но Андреас Исаксон изби. В 22-ата минута нова възможност се откри пред Ейре. Киърън Кларк отклони топката с глава след центриране от корнер към останалия сам на метър от вратата Джон О’Шей, който обаче не успя да я засече.
 
Седем минути по-късно ирландците отново можеха да открият – страхотен изстрел от близо 23 метра на левия бек на тима Роби Брейди премина на сантиметри от напречната греда. В 32-ата нов опасен удар, този път на Джеф Хендрик, срещна горната греда и за пореден път резултатът остана непроменен.
 
След почивката двата тима вдигнаха значително оборотите. Само три минути след подновяването на играта Ирландия излезе напред в резултата. Отлично центриране отдясно на Шеймъс Колмън намери останалия непокрит Уес Хулахан, който с красив удар матира Исаксон.
 
Попадението стресна играчите на Швеция, които опитаха да отговорят мигновено. След няколко пропуска пред противноковата врата, в 71-ата минута “Тре Конур” стигна до изравняване. Звездата и капитан на тима Златан Ибрахимович навлезе опасно в наказателното поле на Ирландия, центрира успоредно на вратата, което принуди Киърън Кларк да си отбележи нелеп автогол при опита си да изчисти топката.
 
До края на мача и двата отбора опитаха да стигнат до победата, но до нов гол така и не се стигна и точките бяха поделени. По-късно днес е и вторият мач от тази група, който ще противопостави тимовете на Белгия и Италия.
 

Ireland vs Sweden 1-1 HD All Goals & Full... by fantasticfootball

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Man_Red
14.06.2016 12:43

Слабо поколение шведите. Очаква ги дълбока криза.

Gopcho
13.06.2016 21:00

Слаби мачове.... посгни мачове с изключение на 1-2

Hazarddddd
13.06.2016 20:09

Евала! Страхотен гол! Дано бият Ирландия!

sakata_97
13.06.2016 19:57

Ирландия играят доста по-добре през първата част,а шведите дори не са за коментиране нямат една свястна атака,мисля че дори нямат и точен удар,много са зле засега цяло чудо е че не изостават в резултата

ivanrealmadrid1
13.06.2016 19:58

Напълно съм съгласен

Dankata97
13.06.2016 19:53

Ако играя всички мачове от Еврото на под 2.5 гола колко ли процента ще ми излезнат *thinking*

CELTIC_WARRIOR
13.06.2016 19:52

През второто полувреме Ирландия ще изненада Швеция.

katal0neca
13.06.2016 18:28

Дано Ибра избухне отново с някой магически гол. Стискам палци за шведите *beer*