Лудгорец надви Славия Прага (видео)

22:20
Лудгорец надви Славия Прага (видео)
Шампионът на България Лудогорец стартира с победа контролите си на австрийски земя, след като надигра с 2:1 чешкия гранд Славия Прага. Орлите набързо поведоха с попадения на Анисе и Джонатан Кафу в първите 20 минути на двубоя, а почетен гол за чехите вкара Нешанович към края на проверката.

Първият удар по посока на едната от двете врати отправи Вандерсон в 4-ата минута, но той излезе в аут.

Само 60 секунди по-късно Лудогорец откри резултата. Джоди Лукоки получи извеждащ пас отдясно, нахлу в наказателното поле на чехите и центрира успоредно по земя към притичалия Анисе, който изпревари бранител в червено-бяло и реализира - 1:0 за Лудогорец.

В 14-ата минута нова опасна атака отдясно завърши с пас на Кафу към непокрития Марселиньо, но бразилецът не улучи добре топката и я изпрати в аут. Последва изстрел на Анисе над напрачната греда, за да дойде 20-ата минута, в която орлите поведоха с 2:0. Това стана след добър самостоятелен пробив на Джонатан Кафу, който преодоля на скорост двама противникови бранители, озова се очи в очи с вратаря на Славия Джозеф Рехак и реализира с техничен удар по земя.

В 31-ата минута Лукоки отново надбяга противниковата отбрана, този път отляво, но шутът му от малак ъгъл бе отразен от Рехак.

Пет минути преди почивката и чехите застрашиха българската врата. Кения стреля опасно от 20 метра, но Стоянов спаси.

В заключителните секунди на първата част Ван Бурен можеше да намали пасива на своя отбор, но ударът му от десетина метра попадна право в ръцете на Владо Стоянов.

След почивката Лудогорец свали драстично темпото и положенията пред вратата на чехите намаляха. Все пак в 65-ата минута добра атака на разградчани завърши с пас към резервата Кишада, който бе съборен в наказателното поле, но реферът прецени, че не трябва да отсъжда дузпа.

Последва опасен удар от фаул на Кафу, който профуча покрай десния горен ъгъл. Така се стигна до 78-ата минута, когато при една от редките си опасни атака Славия успя да върне един гол чрез Нешанович, разписал се с шут по земя от 12 метра.

До края на мача Лудогорец не допусна повече опасности пред своята врата и закономерно задържа крехкия си аванс.

Следващата проверка на българския шампион ще е в неделя от 18.30 часа, когато разградчани ще срещнат Динамо Тбилиси.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

putopalo
24.06.2016 00:29

Имам чувството че ще се повтори сценария от миналата година.Дано да греша и да гледаме Лудогорец в ШЛ.Успех им пожелавам,на другите български отбори им пожелавам...чудо🍺

RoSKo0o0
23.06.2016 23:54

Браво! Славия изобщо не са слаб противник! Не знам колко играчи от отбора им са в националния, но въпреки това!