Томов отвръща на удара

19:34
Томов отвръща на удара
Във връзка с вчерашното решение на Софийски градски съд, който отказа да отмени наложените постановления на Софийска градска прокуратура за забрана на Александър Томов и Александър Гарибов да напускат България, Ви запознаваме с изявлението на адвокат Коста Богацевски, защитник на Александър Томов.

"Според нас, по делото срещу Александър Томов и Александър Гарибов няма доказателства да са извършили приписваното им престъпление.

До момента не сме правили каквито и да е изявления относно неоснователността на повдигнатото обвинение, но очевидно коректното ни мълчание създава значима празнина при информирането на нашата общественост по този случай, поради непрекъснатото едностранчиво представяне на конкретните факти, такива каквито всъщност не са.

Без съмнение, това е доказано по категоричен начин от досегашното разследване, двамата обвинени не са взели и една стотинка за себе си, а също така не са дали неправомерно нито стотинка на което и да е друго лице.

От самото начало на разследването по досъдебното производство Александър Томов оказва пълно съдействие при установяване на фактическата обстановка, изясняването на действията на всички лица, които имат отношение към въпросите, свързани с получаването и разходването на средствата, за които му е предявено обвинение.

Събраните до този момент доказателства установяват, че всички суми по кредита, за които е предявено обвинението, не са присвоени от него или Гарибов, а са били изплатени по нареждане на собственика на "Глобал Стийл Холдинг"- главното дружество в структурата от различни дружества на Прамод Митал - за погасяване на част от задължението, което е имал за закупуването на акциите на дружеството, което е фактически единственият акционер в ПФК ЦСКА  АД.

Проведени са вече няколко подробни разпита, при които Александър Томов дава убедителни отговори на всички поставени му въпроси и предявени му документи.

Към днешна дата ПФК ЦСКА  АД няма никакви задължения по този кредит. Получената като кредит сума от "Интернешънъл Асет банк" АД е била обезпечена изцяло с депозит от "Финметалс Холдинг". Банката е усвоила този депозит изцяло, а сумата по депозита е била платена от "Глобал Стийл Холдинг" чрез прихващане по съответния начин от дължими суми на МК " Кремиковци" АД към това главно дружество", се казва в съобщението разпространено чрез официалния сайт на ЦСКА.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

drummer
01.08.2008 02:51

Продават защото имат класни футболисти, към които има интерес от други отбори.Това е нормална практика.Който няма не продава.

hari001
31.07.2008 20:03

Добре де ами тогава защо разпродадоха играчите като всичко е наред. Къде са парите от продажбата им като всичко им е наред
и защо бяха наказани след като всичко им е наред.
Ама така е. Не е луд тоя дето яде баницата.
БЛАЖЕННИ ВЯРВАЩИТЕ ......