Официалната позиция на Васил Божков за случващото се с ЦСКА

12:14
Официалната позиция на Васил Божков за случващото се с ЦСКА
От пресцентъра на "Нове АД Холдинг", собственост на Васил Божков, пуснаха съобщение по повод последните събития около ЦСКА.

Ден, след като Гриша Ганчев даде едно от малкото си интервюта, от „другия лагер“ излязоха с декларация, която за пореден път коментира бъдещето на клуба, както и оздравителните планове.

Ето какво пише в съобщението на "Нове АД Холдинг":

Уважаеми привърженици и медии,

ЦСКА безспорно е най-значимият клуб в българската футболна история.

Нормално е всякакви хора и интереси да са привлечени от тази позиция и да се опитват да присвоят успехите и любовта на привържениците. Но не е нормално в този стремеж да се погазват закони, да се ощетява държавата, да се пренебрегват международни правила и изисквания.

Само през последните три месеца любимият на милиони клуб беше изправен два пъти пред закриване и веднъж пред преименуване на ФК ”Лупи”. Това е само малка част от опитите да бъде заличен ЦСКА в най-тежкия период от създаването му. Тези действия целяха единствено и само избягване на погасяването на задълженията и придобиването на активите на ЦСКА за сметка на кредиторите, най-големият от които е държавата.

Бъдещето на ЦСКА се създава отново сега и за да бъдат стабилни основите му, те трябва да са законни. Именно според законите на Република България дружеството ПФК ЦСКА АД е собственик на клуба с всички пасиви и активи, а единственият начин то да оцелее е да бъде оздравено. Всякакви други експерименти може и да отложат края на ЦСКА, но за съжаление неизбежно ще го предизвикат.

Предложеният от нас оздравителен план е публичен и в него подробно са описани ангажиментите и задълженията, които поемаме към ПФК ЦСКА АД и кредиторите му. Те са гарантирани от компании с дългосрочни инвестиционни намерения и със стотици милиони годишен оборот. Документите за оздравяването са подадени от дружество, на което НОВЕ АД Холдинг е едноличен собственик. С това свое действие категорично заявяваме желанието си да изградим отново по изцяло законен начин финансово стабилен клуб, който да побеждава действащи европейски шампиони.

Пресцентър

НОВЕ АД Холдинг

03.07.2016 г.

София

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

El_Fenomeno_9
03.07.2016 15:11

Лесно е за разбира - никой няма сметка да се затрие такъв клуб , марка или ако щеш "бизнес" го кажи , който може да носи милиони приходи по един или "друг начин" ... Ако споменатия ГГ е "в комбина" с някой отгоре , който също ще намаже по тънкия начин от цялата "сделка" можеш също да си отговориш с каква цел се прави ... Не казвам , че НЕПРЕМЕННО всичко е огромен фалш и беззаконие , но страшно намирисва на такова , не казвам и че на Божков са му чисти бакиите , но ако наистина има такъв оздравителен план с толкова обезпечено предприятие - цитирано от последния абзац по статията първите 5-6 реда , определено вдъхва повече доверие

night_wolf1984
03.07.2016 15:20

Мммм,склонен съм да се съглася отвсякъде с тебе.Освен ГГ със сигурност ще има човек,който да му прави политически чадър с цел финансови облаги за сметка на истинския ЦСКА.Нищо и видьов ден ще дойде.!!!!Тогава разни тарикати селски....ще съжеляват,че използват марката ЦСКА,а псевдо феновете на ЦСКА,че са припознали Ловеч за техен отбор.Какво ще стане и какво ще се случи ще видим съвсем скоро!!!

night_wolf1984
03.07.2016 14:51

Алеле...ако божков вземе ЦСКА..и предложи оздравителен план...спокойно може да съди Литекс и ГГ....за марката и ползите,който натрупаха с това менте..също да изхвърлят и ловешкото отборче от базите и да секнат мераците на ГГ към апетитните имоти.Пък и така ще покажат на корумпираното БФС и на безхаберния и некадърен съд,чче са престъпници,който гонят своя интерес.Как подяволите държата допусна такъв гаф...при положение,че има да взима милиони....така и не е ясно.Или има някакъв политически натиск да се закрие най славния клуб или безхаберието и непукизма е толкова голямо,че чак граничи с простотия,защото 11 млн. в държавната хазна не са малко пари!!!

ko4o4
03.07.2016 23:24

Само да вметна, че това, което си нарекъл кражба, изобщо не е такава ... е поне според НК-то де *beer*

night_wolf1984
03.07.2016 21:55

ще ти го кажа иначе разликата е все едно да пиеш индийска бира без етикет и Бъдвайзер!!!!

Man_Red
03.07.2016 17:57

plitkoyn, нали знаеш, че сравнението ти е като да сравниш бира с цаца

night_wolf1984
03.07.2016 17:30

мда,бе умник.....ама горна оряховица не парадират с марката Локо Сф.При положение,че Гришата не е платил за нея....нямат никакво право да носят емблемата с трите звездички на нея,слънчасъл.Това си е кражба и е подсъдимо...Освен това...без да платят нито левче Ловчанлий си присвоиха базите....нещо май не е наред,нали?

vlatkyn
03.07.2016 17:18

Да а Локомотив София трябва да съди Локомотив Горна, а пък Ботев Враца Ботев Пловдив.*lol**money**joking* Някой фенчета ги е хванала жегата.