Оперираха Сеп Блатер заради рак на кожата

19:06
Оперираха Сеп Блатер заради рак на кожата
Бившият президент на Международната футболна централа (ФИФА) Йозеф Блатер е претърпял операция заради рак на кожата, като се е наложило лекарите да отстранят част от лявото му ухо. За това съобщава швейцарският вестник "Блик".

Операцията на 80-годишния Блатер била насрочена за сряда в болница в Цюрих. През ноември 2015 година, Блатер бе хоспитализиран, като причина за това е бил огромният стрес, на който бившия президент на ФИФА бе подложен в последните месеци.

Припомняме ви, че на 25 септември швейцарската прокуратура заведе дело срещу Сеп Блатер за незаконен превод на 1,8 млн. швейцарски франка на Платини през 2011 г. Въпросните пари са били дадени на французина за свършена от него работа в периода януари 1999 г. - юни 2002 г. Двамата в крайна сметка бяха отстранени от футбола.

"Сеп" Блатер (Joseph S. "Sepp" Blatter) е осмият президент на световната футболна федерация ФИФА. Той е избран за първи път начело на централата на 8 юни 1998 г. Тогава наследи на този пост легендата Жоао Хавеланж. Преизбиран е през 2002, 2007, 2011 и 2015 г.

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация