Дерменджиев: Подхождаме с голям респект към Младост

16:15
Дерменджиев: Подхождаме с голям респект към Младост
Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев сподели очакванията си за
предстоящия мач с Младост (Подгорица) от II предварителен кръг на
Шампинската лига.
 
-    Г-н Дерменджиев, това ли е най-дълго чаканият мач след провала срещу Милсами миналото лято?
-    И преди съм казвал, че отдавна сме оставили зад гърба си случилото се миналата година. Гледаме напред. Направихме една добра подготовка. Чакаме този мач да дойде. Да се надяваме, че след него ще изиграем и други срещи в европейските клубни турнири.
 
-    Какви са амбициите ви в мачовете срещу Младост? Ще искате ли да решите всичко още в Разград?
-    Подхождаме с голям респект към Младост. В сряда предстои първи мач. Специалистите знаят, че първите срещи винаги са трудни. Естествено ние искаме да сме крайни победители.

-    Добре ли е разузнат Младост? Има ли с какво черногорците да ви изненадат?
-    Всеки може да изненада всеки. Това е футболът. Но ние имаме много добра информация за Младост. Но в крайна сметка техният треньор ще реши с какъв състав да играе и каква тактика да приложи. Ние трябва да сме готови за всичко. 
 
-    Достатъчно ли са мотивирани футболистите на Лудогорец за категоричен успех над Младост?
-    Категоричният успех е крайният успех. Мисля, че нашите футболисти ще бъдат достатъчно концентрирани, за да изиграят мача, както трябва. 

-    В тази ранна фаза как преценявате състоянието на отбора?
-    Лятната почивка беше кратка. Имахме много национали. В крайна сметка успяхме да докараме отбора до задоволително ниво, което ще видите утре (б.а. сряда).
 
-    Много треньори имат проблем при определянето на титулярния състав заради липсата на класни изпълнители. При вас е обратното. Трудно ли ви е да изберете стартовата единадесеторка?
-    Имаме много футболисти. Всеки от тях ще даде това, което е необходимо, когато му дойде времето. Аз съм наясно със стартовия състав.
 
-    Наскоро казахте, че не всички чужденци са в оптимално състояние. На
кои от тях ще разчитате срещу Младост?
-    Нека да дойде мачът с Младост и тогава ще видите.
 
-    Вашата прогноза за двубоя в сряда?
-    Няколко пъти го казах – мисля, че Лудогорец ще бъде крайният победител.
 
-    А с колко гола разлика ще победи?
-    Трябва да имаме уважение към всеки съперник. В историята на футбола знаете какви мачове са се играли. С Младост имаме равен старт. Това е шампион също като нас. Трябва да сме максимално мотивирани, за да извоюваме крайната победа.
 
-    Всички ли футболисти са здрави? Имате ли проблеми с контузени играчи?
-    Нямаме проблеми. Това целяхме през подготвителния периоди – всички да са в кондиция и добро здраве, когато дойдат важните мачове. Имаме само един малък проблем с Витиня. Не е нещо страшно, но са му необходими два, три дни, за да се възстанови от контузията, която получи по време на контролата срещу Локомотив (Горна Оряховица).
 
-    Кой ще води атаката срещу Младост – Кешерю или Кишада?
-    Утре (б.а днес) ще видите.
 
-    В заключение какво ще кажете на феновете в навечерието на мача с
Младост?
-    Благодаря на феновете на Лудогорец за интереса, който проявяват към мача с Младост. Много билети са продадени. Разчитаме на привържениците да помогнат на тима. Винаги сме вярвали в нашите верни фенове. Те са една интелигентна публика, която винаги си подкрепя отбора. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация