Челси падна в първия мач на Конте (видео)

22:46
Челси падна в първия мач на Конте (видео)
Челси допусна загуба с 0:2 от Рапид Виена в дебюта на Антонио Конте. Приятелската среща се игра при фантастична атмосфера. 28-хилядният "Алианц Щадион" бе пълен, тъй като двубоят е откриване на новия стадион на тима.

Конте разчиташе на някои от най-опитните си играчи и започна с капитана Джон Тери, Диего Коща, Матич и Вилиан. Италианецът стартира със схема с четирима защитници за разлика от работата си в Ювентус и националния отбор на Италия.

Рапид започна по-добре и още в осмата минута поведе в резултата. След отлична комбинация 19-годишният Жоелинтон заобиколи Бегович и прати топката в мрежата. Конте едва ли останал доволен от действията на бранителите си, а същото важи и собственика Роман Абрамович, който е на стадиона във Виена.

Диего Коща успя да демонстрира характера си дори и в контрола. Нападателят се ядоса на съдията след сблъсък с играч на съперника. Постепенно Челси навлезе в мача, но така и не съумяваше да създаде голови положения. Малко преди почивката Бегович не се справи с една топка, но Тери успя да изчисти. В последвалата атака за лондончани Вилиан изведе Коща, но изстрелът му встрани от вратата.

Конте направи само две смени на почивката, като в игра се появиха Оскар и младия Ейна. Бразилецът освежи играта на Челси и тимът стигна до някои по-опасни ситуации. Другата резерва Ейна пък удари греда, след като негово центриране за малко да се озове в мрежата. Рапид играеше предпазливо като в официален двубой и искаше да зарадва феновете си с победа. В 82-ата минута австрийците вкараха втори гол. Грешка на Иванович позволи на играч на съперника да стреля опасно. Бранителят блокира удара, но Томи при добавката нарпави 2:0.

Рапид започна подготовка преди повече от месец и играчите на тима са в доста по-добра кондиция от тези на Челси, които работят с новия си треньор от няколко дни.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация