Барса превзе катедралата \"Сан Мамес\" и докосва Суперкупата

08:07
Барса превзе катедралата \"Сан Мамес\" и докосва Суперкупата
Барселона победи Атлетик Билбао с 2:1 като гост в първи мач за Суперкупата на Испания.

Двубоят обаче не бе никак лесен за европейския клубен шампион. На "Сан Мамес" домакините поведоха с гол на Оскар де Маркос в 45-а минута, но след почивката попадения на Шави Ернандес и Педро обърнаха развоя на срещата.

По този начин "каталунците" до голяма степен си гарантираха отличието преди реванша на "Камп Ноу".

За Барселона в този мач не играха звездите Лионел Меси, Андрес Иниеста, Рафаел Маркес и Златан Ибрахимович, а срещата започна с минута мълчание в памет на капитана на Еспаньол Даниел Харке, загинал внезапно преди седмица.

В първите 30 минути на срещата футболистите на Хосеп Гуардиола доминираха и Боян Къркич имаше две много добри възможности, но не успя да вкара, е след това и Шави пропусна. Постепенно Атлетик започна да поглежда по-често към вратата на "каталунците" и създаде няколко опасности.

Така се стигна до последната минута на първото полувреме, когато Барса сгреши при изнасянето на топката, Де Маркос я открадна, напредна и след рикошет в крака на Карлес Пуйол взриви "Сан Мамес".

Домакините започнаха уверено и второто полувреме, но до гол стигнаха шампионите. Шави Ернандес в 58-а минута получи пас около точката на дузпата и не сгреши – 1:1. Десет минути по-късно Педро Родригес с хубав гол направи обрата пълен.

Барса имаше още няколко добри шанса да увеличи преднината си, а в края на срещата и Атлетик пропуснаха да стигнат до равенството.

Съставите на двата отбора:

Атлетик Билбао: Ираисос; Айтор Осио, Устариц, Коикили; Орбаис, Гурпеги, Сусаета, Габилондо, Де Маркос, Ф. Йоренте

Барселона: Валдес; Алвеш, Пуйол, Пике, Абидал; Туре Яя, Чави Ернандес, Кейта; Педро, Боян Къркич, Тиери Анри

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

TigerJK
17.08.2009 09:28

на реванша ако пуснат звездите ще ги попилеем, ама не се знае.. 5 дни по късно е мача с Шахтьор за суперкупата на Европа