Клоп: Никога не бих похарчил 100 милиона за един футболист

09:52
Клоп: Никога не бих похарчил 100 милиона за един футболист
Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че никога не би похарчил 100 млн. паунда или повече за покупката на един футболист. Немският специалист коментира почти сигурния трансфер на Пол Погба от Ювентус в Манчестър Юнайтед за 110 млн. паунда.

"Ако похарчиш 100 млн. за един футболист, а той се контузи, тези пари отиват в канализацията. Освен това футболът е колективна игра. Други клубове могат да харчат много пари и да събират най-добрите футболисти, аз искам да постъпвам по друг начин. Ако разполагах с такава сума, щях да я инвестирам различно. Аз дори не знам колко мога да похарча за трансфери, не са ми казали. Конкуренция с другите клубове? Ако всички плуват в един басейн, той ще се окаже твърде малък - всички ще водят борба за едни и същи футболисти. Но всъщност има играчи и извън пределите на този басейн. Ние се опитваме да привличаме играчи, които са готови за нова стъпка в кариерата си. Всички знаят кои са били най-добрите футболисти миналия сезон, но кои ще бъдат през следващия? Това се опитваме да предсказваме, а също така излиза по-евтино", коментира Клоп, цитиран от Four Four Two.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

dexter
29.07.2016 20:28

Засега Клоп е похарчил 65 милиона, Моуринката 55, разкара Шкъртел и взе Матип и Клаван, ще ме извините, нищо лично, но е много далеч все още от реалностите на Висшата лига това момче. Ако в Германия можеш да си водещ отбор с подобни трансфери в Англия няма как да стане и времето ще го докаже. Нормално е да си дрънка глупостите в опит да засегне някой, но определено има още хляб да яде *wink*

Amateur2017
29.07.2016 20:10

Никой не жалаел Моу... такъв фен-клуб има сред феновете на Юнайтед, че повече от това няма накъде. Още малко и жертвоприношения бяха готови да правят някои наши фенове, за да дойде при нас. Хайде нека спрем с крайните изказвания като "никой" и "истината е". Нито сме зад кулисите, нито нищо!

А Клоп си го е казал много точно според мен: "Освен това футболът е колективна игра". В ДЕСЯТКАТА!!!!!

Някои фенове като изцепят клишето "Абе на този отбор му липсва класа" и ме напушва смях яката. Няма нужда от класа, има нужда от колектив. Един отбор на обща стойност 200млн. може да бъде много по-успешен от отбор за 600. Колектива печели трофеи, а не Погба за 140млн., или "Бог Ибра" и пр. простотии. Моу ако ще и за "Единствен" да се самообяви, и той не може да направи нищо дългосрочно никъде. Понеже той не прави колектив. Той просто изтисква всичко възможно от играчите за 1-2 сезона, печели трофей и след това тези рухват окончателно.

Но браво за изказването на Клоп. Малко са подобни треньори и според мен би си изпилнъл заръката. Би изхарчил 100млн. паунда за един трансферен прозорец, но не и за един играч.

Amateur2017
29.07.2016 21:10

Мерси, приятел. ВЛ определено има нужда от силните си рекордьори и евробойци. И разбира се - сега някои ще дойдат да ти разправят как при САФ времето било едно, а сега било друго. Но реално - все едно и също е. Все си е имало доминиращи отбори, все си е имало отбори, които са изкарвали и купували доста играчи, все всичко. Да, преди не е било за 100 млн., а за бруталните 1 млн. Но и приходите на отборите не са били по 500 млн. Така че времето си е едно и също. Въпросът е някои разглезени фенчета на Юнайтед да осъзнаят, че не е въпросът да купуваме на кило класни играчи. Мойс не им харесва, Ван Гаал не им харесва, след 1- години ще започнат и Моу да псуват и му искат оставката. И Глейзърите, в името на комерсиалността, ще послушат тези фенове. И влизаме в един затворен кръг, но както и да е. Нека платим и 200 млн. за Погба.

stefanBG111
29.07.2016 20:57

Съгласен съм с теб. Фъргюсън въпреки че в началото имаше трудности, но в последствие успя да изгради страхотен колектив, който жънеше успехи не само в Англия, а и в Европа. Късмет през новия сезон, Висшата лига има нужда от силни Юнайтед и Ливърпул, дано отново видим такава битка.

karakuli
29.07.2016 19:23

Клоп ще го видиме тоя сезон колко струва

PRI_A_TEL
29.07.2016 18:28

Истината е, че Юнайтед предложиха на Клоп, а на Моу не, когато САФ напусна...Клоп много добре каза, че е можел да бъде начело на Юнайтед, но тогава се е надявал да съживи Борусия, обаче направи ужасен сезон и нещата много се промениха, както и това, че добрите му футболисти се изкупиха от Байерн...
Така че аз съм сигурен, че Клоп е бил един от най-желаните от САФ, докато Моу се бе разсърдил, че не са му предложили...
Смятам, че Клоп можеше много по-добре да продължи работата на САФ, докато на Моу, ще му трябват години, докато прозре за какво иде реч, да ще изкупим добрите футболисти, да ще играем добър футбол, но преди имахме други очаквания, защото на терена влизаха играчи, които никой не е чувал и правеха феновете щастливи, докато сега, когато купим Погба за над 100 милиона, очакванията към него ще са толкова големи, че дори и да прави някакви добри неща, то те ще се приемат за даденост и че едва ли не трябва да ги прави...Така че нагласата на феновете става друга...
Клоп е голям тренер, умее да се харесва на всички, много е жив на скамейката по време на мачовете, въобще понякога си мисля, че той е най-големия фен, на отборите, които води...
Моу от друга страна е просто агресивен, голяма част от играта на отборите, които е водил, се води от защитата и напред каквото стане, да на базата на по-добрите покупки, Моу ще постигне вероятно повече от Клоп, но ще платим цената, като ще гледаме и паркирани автобуси, реално ще има нещо, на което да викаме футбол...
А Клоп ще е Ливърпулския САФ, поне така изглеждат нещата...
Дано не съм прав, но подозирах подобно развитие на нещата, още преди много време, за момента става точно това, което съм очаквал...
А Гуардиола, ще се опитва да прави Барса в Англия, ето това не го разбирам...

Luxury
30.07.2016 13:03

Много точно си го казал.

PRI_A_TEL
29.07.2016 19:23

Никой не желаеше Моу, толкова много, така че нямам какво да кажа по въпроса...Лошото е, че се набихме на Мойс, за когото Юнайтед се оказа прекалено голям клуб и прекалено голяма хапка...ЛВГ мисля, че няма смисъл да повдигаме темата, че след него и циганин от Филиповци, който там се рови по кофите да сложиш, пак ще е по-добре...Аз нямам доверие нито на Моу, нито на Погба, че ще направят нечувани неща, дано ме опровергаят...Иначе Погба е добър футболист, нека не прекаляваме с плюенето, но просто за повече от 40 милиона е кощунство, единствената причина да струва толкова много пари е, че е универсален халф, Погба няма никакви супер изявени качества, нито има паса на Пирло, нито има дефанзивните функции на Гатузо, нито има придвижването на Иниеста, нито има дрибъла на Роналдиньо, нито има изстрела на Роналдо, нито може да бие преки свободни, но е всестранен, реално той е най-добрия пълнеж за халфовата линия, нещо като Яя Туре, като съм сигурен, че за последния, никой нищо лошо не може да каже...Ако не е Яя Туре, надали Сити щяха да направят толкова силни сезони...Погба реално, не би паснал толкова на Барса, на Реал може би, но според мен в Англия ще му е идеално, само че ще му трябва да си пренастрои играта, защото Англия не е Италия...

stefanBG111
29.07.2016 18:58

Защото тогава имахте САФ, който беше като баща за играчите. Втори като него няма и да имате, той знаеше как да ръководи отбор и не му трябваха да хвърля луди пари за да направи отбор.

Luxury
29.07.2016 18:09

Клоп е от мениджърите, които не се нуждаят от скъпи футболисти, за да изградят боеспособен състав.

stefanBG111
29.07.2016 16:53

Клоп не е като другите треньори, да харчат ненормално много пари за разглезени суперзвезди и надценени медийни балони. Спомнете си в Борусия какви играчи взе и как после превърна Борусия в страшилище с играчи, за които никой не беше чувал. За мен той е най-добрият треньор в света. Ливърпул са късметлии, че имат такъв треньор.

biser_gerrard
29.07.2016 15:42

Ей за това го ОБИЧАМ тоя човек. Най-големия треньор *beer*

Man_Red
29.07.2016 15:27

Случихте на треньор, деа. Дори вече не мразя толкова Ливърпул.

Barca_Kahn
29.07.2016 14:21

Както е тръгнал футбола след 10 години всеки малко по-кадърен ще струва 100+млн, така че аз лично съм сигурен, че след време и той ще направи такъв трансфер, защото е добър мениджър и ще продължава да работи в големи клубове а големите клубове искат най-доброто.

dexter
29.07.2016 12:56

Се едно някой го интересува *joking*

Dankata97
29.07.2016 12:53

Клоп не бих купил за повече от 40 сигурен съм. Той е друг тип мениджър, ако беше като тези които дават луди пари за трансфери нямаше да е при нас, а в Байерн или Реал.

skivur
29.07.2016 11:41

Всички знаят кои са били най-добрите футболисти миналия сезон, но кои ще бъдат през следващия? -С това изби рибата!Страшно прав е в това.Каква е ползата от такъв играч ако този сезон не е във форма и то в Англия.

Stratievv
29.07.2016 10:55

Никога не казвай никога , Юрген , защото ако ви се отвори възможност да си върнете Суарез това няма да се случи за по - малко от 90 милиона.

Stratievv
29.07.2016 14:03

Хахаха, не думай! *erm*

RealMadrid_4ver
29.07.2016 11:41

Казал е 100 не 90 *lol*