Лошо начало за българските олимпийци в Рио

23:02
Лошо начало за българските олимпийци в Рио
Олимпиадата в Рио де Жанейро не започна по най-добрия начин за българските спортисти. Григор Димитров отпадна още в първия кръг на турнира по тенис, Самуил Донков не успя да достигне финалите на 10 метра пистолет в спортната стрелба, Янислав Герчев приключи на осминафиналите в джудото, Стефан Христов бе транспортиран в болница след инцидент на шосейното бягане, а двойката скул Кристиан Василев и Георги Божилов ще трябва да мине през репешажи, за да стигнат полуфиналите в гребането.

Григор Димитров отпадна още в първия кръг на Олимпиадата
 
Григор Димитров отпадна още в първия кръг на олимпийския турнир по тенис в Рио де Жанейро.
 
Най-добрият български тенисист загуби от деветия в схемата Марин Чилич (Хърватия) с 1:6, 4:6. Двубоят продължи час и 3 минути.
 
Във втория кръг Чилич ще играе срещу победителя от мача между Раду Албот (Молдова) и Теймураз Габашвили (Грузия).
 
Самуил Донков завърши 34-и на 10 метра пистолет в Рио
 
Самуил Донков не успя да се класира за финала на 10 метра пистолет на олимпийския турнир по спортна стрелба в Рио де Жанейро. Българинът постигна резултат от 572 точки и завърши на 34-о място.
 
След първите три серии Донков бе в местата за финала, но следващите стрелби му бяха по-слаби и не успя да се класира сред първите 8. В пресявките участваха общо 46 състезатели.

Герчев отпадна от Олимпиадата в Рио
 
Българският джудист Янислав Герчев остана извън битката за медалите на Олимпийските игри в Рио де Жанейро. В категория до 60 килограма той загуби на осминафиналите от представителя на Грузия Папинашвили.
 
Герчев бе надигран с ипон, като повторенията бяха категорични в правотата на двама от тримата арбитри.
 
Стефан Христов в болница след инцидент на Олимпиадата
 
Българският колоездач на Олимпиадата Стефан Христов бе транспортиран в болница, след като падна по време на шосейното бягане. Христов е бил транспортиран до American Hospital, която има договор с организаторите за медицинско обслужване по време на Олимпиадата, съобщиха от БОК.
 
Ето какво сподели треньорът Тодор Колев: „Все още нямаме пълна информация как точно е станал инцидентът. Аз съм на финала и сега докарват велосипеда на Стефан. Според каралия след него сърбин Христов и изхвърчал от трасето и се е ударил в страни от пътя - най-вероятно в дърво – после е отхвръкнал извън шосето и е паднал странично. Имал е наранявания на бедрото и в кръста, дано не са сериозни, главата не е засегната. Имал е кръв по него, дано да е била само от охлузвания.
 
Всичко е по разказа на очевидци. Веднага е бил качен на  линейка и транспортиран до болницата. Очаквам новини за състоянието му. Все още нямам информация кога точно се е случило това, след като докарат велосипеда ще видя по километража,“ каза Колев.
 
„Очаквам информация от официалните власти за състоянието на Христов. Имам готовност веднага да бъда при състезателя, но процедурите тук са сложни и изискват първо да бъдем известени от болницата“, заяви д-р Стругаров от българската делегация.
 
Българската двойка скул на репешажи на Олимпиадата
 
Българската двойка скул Георги Божилов и Кристиан Василев завърши на четвърто място в серията си на 2000 метра в гребането на Олимпиадата в Рио де Жанейро. Двамата ще трябва да минават през репешажи, за да се борят за място на полуфиналите.
 
Българите завършиха с време от 6:44:31 минути, а победителите - двойката от Литва, завърши за 6:29:11. Тимовете на Германия и Норвегия също завършиха пред нашата двойка. Първите три отбора се класираха директно за полуфиналите.
 
Български олимпиец към Григор: Поне да ни поздравяваше
 
Българският лекоатлет Тихомир Иванов нападна остро първата ни ракета Григор Димитров. Тенисистът публикува снимка в профила си в "Инстаграм", на която си личи как се забавлява в Рио де Жанейро. И отдолу под нея лекоатлетът се е изказал срещу Димитров.
 
„Поне да поздравяваше съотборниците си нямаше да е лошо, а не да ни подминаваш“, написа Иванов в профила на Димитров, завършвайки все пак коментара си с усмивка.
 
Впоследствие лекоатлетът беше заклеймен за изказването си от другите потребители. Самият Григор не отговори на коментарите. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация