Ман Сити размаза Стяуа в Букурещ, Агуеро с хеттрик (видео)

23:38
Ман Сити размаза Стяуа в Букурещ, Агуеро с хеттрик (видео)
Стяуа Букурещ загуби тежко у дома от Манчестър Сити в първи мач от плейофите за влизане в груповата фаза на Шампионска лига. Двубоят в Румъния приключи при разгромното 5:0 за английския тим.

С хеттрик за гражданите се отличи Серхио Агуеро (41', 78', 89') а по едно попадение добавиха Давид Силва (13') и Мануел Дуран - Нолито (49'). Гражданите можеха да спечелят и далеч по-убедително, след като Агуеро пропусна две дузпи, а освен това играчите на гостите нацелиха и три греди.

Стяуа излезе на терена с надеждата да се надиграва с Манчестър Сити и още във 2-ата минута имаше шанс да открие резултата, когато удар на Станчиу профуча до гредата. Тактиката на домакините обаче не бе най-удачната, като бързо гражданите взеха нещата в свои ръце и в 8-ата минута си изработиха дузпа. Рахим Стърлинг бе спънат от Муниро Съли в наказателното поле. Ударът на Агуеро от бялата точка обаче бе спасен от вратаря, а след това Нолито при добавката също не успя да вкара и нацели напречната греда.

Натискът на гостите обаче продължи и в 13-ата минута Стърлинг открадна една топка от Алин Тошка, след това отново финтира защитника в наказателното поле и подаде на непокрития Давид Силва, който със силен удар откри резултата - 0:1.

В 20-ата минута Сити получи втора дузпа за нарушение срещу Александър Коларов и отново Агуеро получи шанс да се реваншира за първия си пропуск, но и този път аржентинецът не успя да отбележи, като стреля над напречната греда. В 29-ата минута пък Стяуа стигна до най-добрия си шанс в мача като Станчиу изведе Хамрун очи в очи с Кабайеро, но той стреля право в тялото на вратаря.

В 39-ата минута Коларов също нацели греда, след като получи пас от корнер. Две минути по-късно гостите все пак удвоиха преднината си и Агуеро най-накрая успя да се разпише. Той бе изведен с едно докосване от Рахим Стърлинг и с удар по земя от границата на наказателното поле успя да забие топката във вратата за 0:2.

В началото на втората част гражданите окончателно убиха интригата в мача с трети гол в своя полза. Кевин де Бройне изведе Нолито зад защитата, той финтира вратаря и отбеляза за 0:3. Две минути след това пък испанецът можеше да вкара втори гол в мача, но от малък ъгъл тресна гредата.

До края срещата Манчестър Сити бе пълен господар и довърши съперника с нови два гола. Първо в 79-ата минута след страхотна комбинация Нолито изведе Агуеро в пеналта и той за втори път порази вратата на Флорин Ница за 0:4. В 89-ата минута аржентинецът оформи и своя хеттрик и крайното 0:5 след хубава контра и хладнокръвно изпълнение.

Така английският тим си тръгва повече от доволен от Румъния, като само някаква страхотна изненада в реванша може да попречи на гражданите да се класират в групите на Шампионската лига.

Останалите резултати от днешната програма:

Аякс - ФК Ростов 1:1
Динамо Загреб - Залцбург 1:1
ФК Копенхаген - АПОЕЛ Никозия 1:0
Йънг Бойс - Борусия Мьонхенгладбах 1:3


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Ivan017
22.08.2016 16:13

Да ни е честита първата победа в стил Пеп! Сигурен съм че още много предстоят, но отбора първо трябва да свикне с неговия стил на игра и да се сработи по добре.

martinski8447
17.08.2016 12:07

Играхме хубаво и можеше дори и двуцифрен да бъде резултата . Все пак Стяуа с тази си игра нищо не показаха. Истинския тест тепърва предстои за нас , събота срещу Стоук Сити на Британия *smile* Там ако си вземем гостуването, вече ще е много добре !

simon_66
17.08.2016 09:21

Вие видяхте ли, че в цял един от секторите на стадиона пишеше "Само Динамо Букурещ".. страшна двойна гавра са си направили вчера със Стяуа *joking**joking*

coyb
17.08.2016 11:05

"Оказа се, че фенове на Динамо Букурещ са пробили системата и са успели да убедят ръководството на Стяуа, че са специални организатори на хореография. Те били допуснати на стадиона и подредили хореографията, за да могат привържениците на Стяуа да я вдигнат за началото на мача. " Цитат от друг сайт.

Daley_Blind
17.08.2016 09:04

Вратаря на румънците направи сигурно мача на живота си. Като нищо ще си спечели с тези изяви някой трансфер.*smile*

Честито на Сити!

rimlianin
17.08.2016 04:50

Куууууууууун , това е да имаш психика , изпускаш 2 дузпи и въпреки това вкарваш хетрик

Ivan017
17.08.2016 04:12

Отърваха се с малко, аз очаквах повече... от друга гледна точка защо му беше на Агуеро да вкарва дузпите при полужение че и без друго си забоде хетрика... но все пак щях да се равам повече на 7! Честито на всички останали фенове за класирането напред, надявам се на силно представяне в ШЛ и тази година! *smile*

citizen
17.08.2016 00:18

Бихме ги с лекота, а играхме на 30% от възможностите си. Стяуа оказаха съпротива само първите 3 минути.

reuters
17.08.2016 00:13

Трябва ни ощи един нападател, а не нов вратар. През шампионските сезони разполагахме а Негредо, Йоветич, Тевез, Джеко.., колкото до власите, късмет, че не отнесоха десятка.

simon_66
17.08.2016 00:10

Очаквах Сити да бият Стяуа, но чак по този начин. Отборите от конференциите в Англия имат по-качествена защита от румънците.. нищо добро не ги чака Стяуа и на реванша, ако не подобрят коренно играта отзад. Румънците разочароваха много, просто този мач можеше спокойно да отиде и на 10-ка във вратата на домакините.