Кой е по-добър: Болт или Фелпс?

15:07
Кой е по-добър: Болт или Фелпс?
Спринтьорът от Ямайка Юсейн Болт сравни своите постижения с победите на американския плувец Майкъл Фелпс и призова журналистите да определят кой от двамата е по-велик спортист.
 
Болт тази сутрин стана осемкратен олимпийски шампион и очаква щафетата на 4х100 м, където може да добави още едно олимпийско злато във визитката си.
 
"Този медал означава много за мен. Завоювах го на 200 м, а това е по-важно от всичко останало. Досега всичко върви великолепно. Остана още една стъпка. Именно за това съм работил всичките тези години. Упорито се трудих, за да бъда най-добрият, да намеря място сред най-великите спортисти. Ще видим дали журналистите и запалянковците ще ме причислят към най-великите след Олимпиадата. Кой от нас с Фелпс е по-велик олимпиец? Не мога да кажа, ние се състезаваме в различни спортове, затова нека го решат журналистите. Фелпс без съмнение доказа, че е един от най-добрите, като спечели толкова много медали през годините. Доминираше, после се върна и отново потвърди силата си. Уважавам го. Ние сме великолепни в това, което вършим. Искаше ми се днес да бягам по-бързо, но остарявам и краката ми вече не се възстановяват толкова бързо, както преди. Не искам да се оправдавам, но трябва да призная, че вече не съм на 26 и на 21. Старая се да не мисля за това, че сега е последната Олимпиада за мен. Емоциите са много, но сега е нужно да се концентрирам в щафетата", каза Болт. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

El_Fenomeno_9
20.08.2016 12:14

Фелпс е МНОГО по - завършен в своя спорт , Болт макар и най - великия бега , си има доста слабости . Иначе и двата вида спорт си имат много различни дисциплини , но е факт кой на колко играе , което говори и за възможности , не само завършеност , която без съмнение е на страната на плувеца в случая

Barca_Kahn
20.08.2016 12:36

Именно а и да не забравяме че е много по-трудно да плуваш 200 метра отколкото да ги бягаш.

Bitten
20.08.2016 02:41

Фелпс е по-добър естествено... в плуването.
Болт го бие на бягане.
Айде лягайте си, че тия сравнения са не просто смешни ами направо отчайващи..

manutd_forlife
19.08.2016 19:18

Не съм съгласен с вас. Да, има различни стилове в плуването, да и дистанциите са различни, но не са толкова големи като при тичането. Иван си го каза, или тичаш на големи разстояния или на къси. За мен Фелпс показва, че с тежък труд и отдаденост се постига всичко, а Болт доказва, че е самороден талант(който очевидно също трябва доста да се труди, но при него разликата между опонентите му е по-голяма в сравнение с тази при Фелпс). Скоро време няма да има човек, който да се доближи до Фелпс, но бас ловя, че този, който ще бъде най-близко пак ще бъде плувец,

Barca_Kahn
19.08.2016 15:42

За мен специално Фелпс е по-велик. Не случайно е най-великият олимпиец.

Barca_Kahn
19.08.2016 20:33

Не говоря за рекорди като медали а като постижения. Всеки си има право на мнение аз казах защо за мен Фелпс е по-велик. При него е много по-трудно да успееш докато виждаме Болт след 100-ния метър се смее и спира това на плуването не може да се случи, там трябва да дадеш всичко от себе си в противен случай си аут.

ivanrealmadrid1
19.08.2016 19:36

рекордите за най-много медали на отделните олимпиади почти винаги е на плувци , не е случайно това. факт е че 90% от спортовете не могат да се доближат до плуването като бройка в медалите, винаги е било така

Barca_Kahn
19.08.2016 18:24

Щафети има 100 метра 200 метра 400 метра има 110 с препядствия има достатъчно и в бягането, това не е хвърляне на копие където да нямаш избор. Пичът ти го каза да не е лесно навсякъде да плуваш и да поставяш рекорди. Точно затова за мен Фелпс е по-велик, защото се състезава на много повече дисцпилини, което е много по-уморително а и конкуренцията там е убийствена докато в бягането не е така.

sa6etoo
19.08.2016 18:06

Ти пък да не мислиш, че е много лесно да можеш да плуваш всички стилове и то на различни дистанции? Почти всички са специалисти в един стил другите са колкото да се каже, че ги плуват. Никой друг плувец не може да се пусне на всички плувания и да вземе златни медали. Говорим за МИНИМУМ 2 плувания на ден. Болт има МАКСИМУМ по 2 бягания на ден. Дисциплини има, но шанс за злато няма. Там е разликата.

ivanrealmadrid1
19.08.2016 16:55

Нищо общо нямат дисциплините в плуването и бягането мой човек ... стила на бягане е един - с краката :Д в плуването има 15 вида плуване + 50 100 200 метра даже и смесено.В атлетиката или си спринтьор или бегач на дълго и ето на Болт се изчерпват до 3 100, 200 и 4х100.Да не говорим на пример ако има някой супер супер велик спортист в спорт в който максимума му е 2 медала той и за 5 олимпиади няма да достигне бройката на Фелпс, за това броя медали на Майкъл не ми изглежда надеждно оценяване на това кой е най-добър

sa6etoo
19.08.2016 16:30

То и в бягането има много дисциплини където могат да се печелят медали. Просто са малко хората като Фелпс които могат да се пуснат на 8 различни дисциплини и да са на ниво за златен медал както беше в Пекин. Но като цяло да се сравняват два напълно различни спорта е излишно и смешно. Всеки си е велик в своята сфера.

ivanrealmadrid1
19.08.2016 16:20

хах не че не е велик, но в плуването има десетки дисциплини и шанса за много медали е много голям, просто няма как да бъдат сравнявани отделните спортове, точно затова според мен няма такова нещо като най-велик олимпиец

UnitedRules
19.08.2016 15:27

Според мен сравнението е излишно. И двамата са легенди вече. Друг е въпроса дали можем да сравняваме Болт с Мохамед Али. Според мен - не. Поне за сега.