Бразилия спечели олимпийското футболно злато с дузпи (видео)

08:59
Бразилия спечели олимпийското футболно злато с дузпи (видео)
Домакините от Бразилия се наложиха над Германия след изпълнение на дузпи с 5:4 и триумфираха с титлата на футболния турнир в Рио де Жанейро. Редовното време на двубоя, игран пред пълните трибуни на легендарния "Маракана", завърши 1:1.

Голямата звезда на Селесао Неймар даде преднина на южноамериканците с прекрасен изстрел от пряк свободен удар в 27-ата минута, а атакуващият халф на Шалке 04 Макс Майер възстанови равенството в 59-ата мин.

В допълнителното време двата отбора не успяха да си вкарат гол, а при ударите от бялата точка повече късмет имаше отборът на Бразилия. Петата дузпа за немците бе пропусната от Нилс Петерсен, а след това Неймар не даде шансове на противниковия вратар и осигури първа титла за Бразилия на Олимпийски игри.

На предната Олимпиада в Лондон бразилците загубиха от Мексико. Селесао също така взе частичен реванш за болезнената загуба от Германия с 1:7 на Мондиал 2014.

В спора за третото място в Рио Нигерия победи Хондурас с 3:2.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

MaLkO_LuD94
21.08.2016 19:40

Честно казано мислех че Бразилия няма как да спечелят на дузпи но ме опровергаха *erm* Иначе като изключим Неймар в този отбор останалите са трагични и ако им дадеш по една фланелка на Българските национали никой няма да разбере че са Бразилци. Толкова много положения един на един с вратаря и всичките нескопосано изиграни и без никакъв опит за комбинация *erm*

El_Fenomeno_9
21.08.2016 11:29

Заслужиха си титлата Бразилия , убиха ги отвсякъде , но така им се пада на надменните немци , можеха да отидат с къде къде по - добри футболисти до 23 , а и като цяло слаба олимпиада , само като влязох да видя състава на Аржентина от бездарник до бездарник да ти призлее , липсваха отбори като Испания , Италия , Холандия , Франция , можеха уникални мачове да станат с тях , но ще ги гледам на други полета за изява

RoSKo0o0
21.08.2016 12:55

Защо да са надменни? Аз гледах състава на Олимпиада по-скоро като обиграване на по-младите, а и не виждам смисъл да идват по-добри там след като реално футболът на Олимпиадата не тежи изобщо... самото отличие не тежи изобщо. То страхотно първенство, в което има 2-3 отбора, които по-стават и то до 23 годишна възраст. Сам разбираш, че реално на никой не му пука за футбола на Олимпиадата, дори плуването ми беше по-интерсно *smile*

CFC_H_A_Z_A_R_D
21.08.2016 09:13

Хахахахахахахаха частичен реванш взели*lol**lol**lol**lol**lol*.Тоя срам дето браха на световното никога няма да се забрави.Освен ако Бразилия не бие Германия със 8:1 ма следващото.Аз до колкото виждам швабите са играли с резерви така,че тази Бразилия изглежда още по-жалка на Световното пак ще са боксова круша на някой 100%.