Арсенал ще гостува в България за първи път

21:24
Арсенал ще гостува в България за първи път
Лондонският Арсенал е един от най-старите и славни отбори в Англия, като в същото време има и солидна популярност по целия свят. В България артилеристите също се радват на солидна подкрепа и имат доста сериозен фенклуб. Арсенал е един от съперниците на Лудогорец (Разград) в група А на Шампионската лига и тимът ще гостува на стадион Васил Левски.
 
Арсенал е основан е през 1886 г. Играе домакинските си срещи на Емирейтс Стейдиъм. Клубът участва във Висшата лига на Англия и е един от трите най-успешни в историята на английския футбол, като е спечелил 13 пъти шампионската титла на Англия и рекордните 12 пъти Купата на Англия. Но за последно Арсенал е бил шампион на Висшата лига през 2004-а година, което прави вече 12 сезона без титла, а това не се харесва на феновете.
 
През 2006 година става първият отбор от Лондон класирал се за финал на Шампионската лига. Това е единственият английски отбор, който е правил цял сезон без загуба във Висшата лига, а след това продължава серията си до 49 поредни мача без загуба, като в този период отбора бива наричан "Непобедимите". Арсенал започва съществуването си на 1 декември, когато група работници от оръжейния завод "Улуич Арсенал" решават да сформират футболен отбор през 1886 г.
 
Артилеристите държат много рекорди, но прави впечатление и продължителността на мениджъра Арсен Венгер, който е начело на тима от 1996-а година насам или вече 20 години. Политиката на Венгер се отличава с привличането на млади и талантливи футболисти, основно френско говорящи от метрополията или от Африка, които след това са трансферирани за милиони паунди.
 
Водещите играчи към момента на отбора са Петър Чех, Пер Мертезакер, Лоран Косиелни, Алексис Санчес, Аарън Рамзи, Джак Уилшър, Месут Йозил, Оливие Жиру, Тио Уолкът, Алекс Окслейд-Чембърлейн, Начо Монреал, Санти Касорла, Дани Уелбек, Ектор Бейерин, Гранит Джака, Франсис Коклен, Мохамед Елнени.
 
Арсенал никога не е играл с български отбор в европейските клубни турнири и за тях това ще бъде първа визита у нас. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

bayo45
26.08.2016 09:32

Въпрос от един 71 старец към един младеж.Къде в статията се говори за брои вратари?Говори се за водещи играчи.Ако греша поправи ме ако обичаш.*sad*