Полпозишън за Розберг на "Спа", Хамилтън тръгва предпоследен

17:26
Полпозишън за Розберг на "Спа", Хамилтън тръгва предпоследен
Пилотът на Мерцедес Нико Розберг успя да се пребори за първа стартова позиция в утрешната Гран При на Белгия в днешната квалификация на легендарната писта "Спа". Така германецът, ако не допусне сериозна грешка или не се появи технически проблем, е фаворит за първата победа след завръщането на Формула 1 от лятната едномесечна почивка.

Основната причина за това е предпоследната стартова позиция на съотборника на Нико и водач във временното класиране при пилотите Люис Хамилтън. Британската звезда на Мерцедес утре ще се опита да минимализира загубите, финиширайки максимално близо до Розберг и запазвайки лидерството си в шампионата.

По-голямо наказание за смяна на компоненти от задвижващата единица от Люис успя да събере само Фернандо Алонсо. По тази причина двукратният световен шампион ще стартира последен.

Макс Верстапен за пореден път показа огромния си талант и на финала на квалификацията бе по-бавен само от Розберг с едва 0.149 сек. Холандският тийнейджър на Ред Бул остави зад себе си на стартовата решетка двамата съотборници във Ферари Кими Райконен и Себастиан Фетел. Ледения остана на едва 17 хилядни от Верстапен и може да съжалява, че утре няма да нареди болида си до лидера Розберг. От началото на уикенда в Белгия финландецът продължи с по-доброто си представяне от четирикратния световен шампион, който от четвърта позиция няма големи шансове за атака на първото място.

Даниел Рикардо вече започва да свиква да бъде побеждаван от новобранеца в Ред Бул Верстапен. Австралиецът остана пети и също като бившия си съотборник Фетел ще се надява пилотите пред него да допуснат грешки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация