Гуардиола: Тези момчета имат сърца

18:04
Гуардиола: Тези момчета имат сърца
Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола остана изключително щастлив от победата на своя отбор в дербито с Манчестър Юнайтед (1:2) и по-специално от представянето на гражданите през първата част. Испанецът защити новата си покупка Клаудио Браво, който се представи колебливо в дебюта си, като подчерта, че неговите отбори ще се опитат да играят по подобен начин - с множество подавания още в своята половина и възможно най-голям контрол на топката, до последния му ден в Англия.

"Щастливи сме. Мисля, че зрителите са се забавлявали, защото мачът бе отворен до самия край. През първото полувреме бяхме по-добри, но през второто бе трудно. Имахме контраатаки, които обаче не успяхме да завършим. В тези моменти не бяхме брилянтни в последната фаза, но дойдохме на един от най-добрите стадиони в света и спечелихме. Тези момчета имат сърца - през първото полувреме спечелихме много единоборства срещу отбор, който е физически по-силен."

"Играхме добре преди почивката точно заради Клаудио Браво. Обичам вратарите да атакуват топката. Той продължи да го прави и след почивката въпреки случилото се в края на първото полувреме. Това говори добре за него. Да, когато подаваш топката в задни позиции, може да е много рисковано. Но така контролираш мача. До последния си ден в Англия ще се опитам да играя колкото е възможно повече с топката", заяви Гуардиола.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

rimlianin
11.09.2016 01:49

Четири мача , четири победи , начало като миналата година , дано краят да е по-различен

Supremmexd
10.09.2016 21:45

Ако така продължаваме купата е наша! Според мен Гуардиола направи добър избор като сложи Клаудио Браво на първи план, така отбора ще владее повече топката!