Платини: Моята съвест е чиста

12:07
Платини: Моята съвест е чиста
"Просто знам, че моята съвест е чиста." Това заяви бившият президент на УЕФА Мишел Платини, който получи възможност за прощална реч по време на провеждащия се конгрес на централата в гръцката столица Атина.
 
Французинът, чийто наследник ще бъде избран днес, заяви пред 55-та делегати на футболните федерации на Стария континент, че е невинен и ще продължи борбата си в съда. Трикратният носител на "Златната топка" бе отстранен от всякаква футболна дейност, след като бе обвинен, че е получил незаконен превод от 2 милиона франка от бившия президент на ФИФА Сеп Блатер. Първоначално наказанието му бе за осем години, след което бе намалено до четири от Арбитражният спортен съд в Лозана.
 
"Убеден съм в това, че не съм извършил дори и най-лекото провинение и ще продължавам да се боря в съда, за да докажа това", заяви 62-годишният Платини.
 
Новият президент на УЕФА ще стане ясен днес като основните кандидати за поста са холандецът Михаел ван Прааг и словенецът Александър Чеферин, който до момента изглежда като изявен фаворит.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

manutd_forlife
15.09.2016 08:11

Тези дела ще продължат с години, има парите да го направи. Естествено, че го казва това, всички включително и лъжеца знае, че не няма чиста съвест.

Bitten
15.09.2016 00:29

Интересно как многото крадени парички чистят съвестта. Да си жив и здрав и да си ги харчиш със здраве. От горе гледат.