Илиан Илиев: Трябва да вдигнем футболистите от срива

13:49
Илиан Илиев: Трябва да вдигнем футболистите от срива
"Трябва да вдигнем футболистите от срива, който се получи след загубата ни от Славия с 2:5. Няма как след този резултат настроението при нас да е приповдигнато, но сме длъжни да вдъхнем увереност в играчите. Със сигурност на всички, свързани с Локомотив им е трудно, на мен като старши треньор не ми е лесно да преживея това нещо. Имаше грешни интерпретации за това, че напускам. Не обичам да губя и приемам лично нещата. Трябва да излезем да изиграем един мъжки мач".
 
Това заяви днес пред журналисти старши треньорът на Локомотив Пловдив Илиан Илиев за предстоящото домакинство на водения от него тим на Верея в двубоя от седмия кръг на Първа лига. Той добави, че двама от опитните футболисти на отбора - защитникът Кирил Котев и халфът Ванчо Траянов са се възстановили от травмите, получени от срещата с "белите".
 
"Отборът на Верея постигна добри резултати, уверени са и спокойни. Разполагат с опитен състав, привлякоха Георги Андонов, играят добре в атака и защита. Не гонят задължителното спечелване на токи срещу нас. Не бива обаче да им даваме много пространства", добави относно съперника Илиан Илиев.
 
"Нормално е да нямаме такава увереност, когато са ни отбелязали пет гола. Все пак срещу Славия през първото полувреме показахме нашата игра. Случва се да паднеш. Важното е да се вдигнеш и да станеш. Наистина допуснахме много грешки със Славия, за които искам да кажа, че съм виновен аз като треньор. Трябва да си вземем поуки от това, което се случи. Хубавото е, че нямаме кoнтузени футболисти, с изключение на Суда. Добре е, че до края на годината имаме повече домакински мачове, което е добре за нас, тъй като пред нашата публика играем по-силно. Не искам да коментирам съдийството, макар че имаше грешки в мача със Славия. При 2:2 в мача със Славия имаше чист фаул за нас на нарушение срещу Дани Кики. След това реферът свири дузпа в тяхна полза. Загубих доверие в нашите опитни съдии". 
 
"По младите момчета, които ни свириха се справиха по-добре. Не се оправдавам със съдийството. Вината за загубата от Славия си е наша. Ако през второто полувреме бяхме държали повече топката, нямаше да им позволим да направят обрат. Важното е да си вземем поуки от тази загуба, за да не си стига до такива резултати. Опитваме да играем с висока преса. Трябва да гледаме нашата игра и да търсим победата, а не да се съобразяваме с противника", каза още наставникът на Локомотив. 
 
Той добави, че заради лични проблеми Пламен Крумов не е играл срещу Славия. Търси се алтернативен играч за поста му поста му на десен бранител. Младият Валери Христов обаче няма този опит. Като абсурд Илиан Илиев определи факта, че Локомотив (Пловдив) е получил три гола от Славия след изритани топки. Според него не е имало подценяване на съперника, след като футболистите му са повели с 2:0, но се е стигнало до разконцентриране в отбора, което е допринесло за обрата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация