В Специалния не остана нищо специално

07:27
В Специалния не остана нищо специално

Медиите в Англия разпънаха Манчестър Юнайтед на кръст след третата поредна загуба. Най-много критики отнесе мениджърът Жозе Моуриньо.

 

"В Специалния не остана нищо специално – написа "Дейли телеграф", цитиран от "Труд". – Откакто пое Юнайтед, отборът изигра 7 мача под негово ръководство и тимът е вече в криза. На другия полюс е Пеп Гуардиола, който даде категорична заявка, че Манчестър Сити гони титлата във Висшата лига."

 

Моу намери отдушник на яда си – Люк Шоу. Наставникът обвини публично бранителя за загубата от Уотфорд.

 

"При втория гол Нордин Амрабат е по десния фланг, а нашият ляв бек е на 25 метра от него, вместо да бъде на дистанция от пет метра – каза Моуриньо. – Трябва да скочиш напред и да напреднеш. Но не, ние чакаме. Това не е само въпрос на тактика, но и на психика."

 

Британското издание "Телеграф" излезе с материал срещу капитана на Юнайтед Уейн Рууни.

 

"Той е вече твърде стар да тича от едното наказателно поле до другото – пише "Телеграф". – Крайно време е да бъде изваден от състава."

 

Един от именитите играчи на клуба Пол Скоулс пък разкритикува Пол Погба.

 

"Прилича на своето лошо копие – каза Скоулс. – Играе прекалено много с топката. Иска да излъже трима-четирима играча и тогава да подаде. Крайно време е да спре да се прави на Лионел Меси. А какви ги върши Моуриньо? Защо не разчита на един от най-добрите халфове, които има в състава си – Майкъл Карик?"

 

В края на седмицата Юнайтед приема шампиона Лестър на "Олд Трафорд". Моуриньо има няколко дни, за да върне специалния облик – своя и на отбора.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

bayo45
20.10.2016 15:39

Еееее,нищо специално не останало.Не,има останало и то е плямпането на голямата му уста.Все с Венгер и Арсенал се бъзикаше.По култура е на светл. години от него.Абе преводаческа му работа. Ако някои се чувства зесегнат от коментарът ми моля да ме извини защото аз съм стар на 71г човек и си казвам честно мнението относно това което виждам,чувам,и прочитам.*wink*

lilikoli
21.09.2016 01:20

Да ама след първите 3 мача писахте как Юнайтед се завръщал. Така ще е след всяка победа и загуба.

Amateur2017
20.09.2016 22:53

До коментар [@comment 1926436] от [@user CFC_H_A_Z_A_R_D]:

Приятел, прочете ли статията? Или прочете само заглавието? Ако не си прочел статията - прочети я и ми кажи дали статията е на Уинър!

Така или иначе, точно тук просто е споменато нещо от оригиналната статия. Ако искаше да я прочетеш:

[@link http://www.telegraph.co.uk/football/2016/09/20/is-jose-mourinho-up-for-the-rebuilt-task-at-man-utd-or-has-game/]

mitko1010
20.09.2016 19:27

Всичко зависи от отношението между треньра и играчите. Треньорът трябва да бъде като баща за играчите. Моуриньо размаха пръст на Люк Шоу след загубата срещу Уотфорд. Специален или не, нищо не може да го спаси от уволнение, ако Юнайтед продължи с тази криза. И Карло Анчелоти в Реал беше нещо повече от треньор, но изходът му беше показан. Няма сигурни в тази кариера. Има такива, които са се доказали, и такива, които тепърва го правят. В Мексико един треньор е уволнен два пъти за една седмица. Няма база сравнение между Англия и Мексико, но това е показателно за несигурността на треньорската кариера. Не случайно са казали да не скачаш във водата, ако не можеш да плуваш.

ponchini
20.09.2016 16:46

Не съм съгласен , че всеки треньор се изчерпва. Как при САФ, Ман Юнайтед мачкаха наред и то с години!
Освен това Мауриньо, за мен никога не е бил треньор, нито пък Гуардиола. Треньори за мен, са Анчелоти, Симеоне, Клоп. Другите са въздух под налягане!

Amateur2017
20.09.2016 18:04

Абсолютно споделям мнението ти за Моу и Пеп. Да не говорим, че и Пеп, и Моу са още много млади, за да се изчерпват (Моу) или пък да си взимат почивка от голямото натоварване (Пеп). Но както и да е. Дано Моу опровергае съмненията ми отосно уменията му.

PepG
20.09.2016 10:52

Моуриньо започва да навлиза в залеза на кариерата си. Колкото и невероятен тактик и мотиватор да е всеки треньор, рано или късно се изчерпва от към идеи. Имам усещането, че при португалеца е точно така. Методите му вече са поизостанали от тенденциите в съвременния футбол. Може ли водещ отбор като Манчестър Юнайтед, играещ в едно от най-интензивните първенства в Европа - Висшата лига, да не пресира достатъчно опонентите?! Груба грешка на Моуриньо е, ако смята, че само с физическото надмощие на играчи като Погба, Фелайни и Ибрахимович ще може да мачка съперниците си на Албиона.. При все това той е доказал, че умее да си вади поуки от грешките си и да поправя нещата (с изключение на последния сезон в Челси). Смятам, че Юнайтед ще излязат от кризата си, но през този сезон силите ще им стигнат максимум за Топ 4, не и за титла.