Петев напуска националния отбор, поема Динамо Загреб

11:00
Петев напуска националния отбор, поема Динамо Загреб

Националният селекционер на България Ивайло Петев поема хърватския шампион и участник в Шампионската лига Динамо Загреб. 41-годишният треньор е провел разговори с ръководството на пълния доминатор в хърватския футбол. Източници от Хърватия потвърдиха за "24 часа", че Петев е казал "да" на шефовете на клуба. 

 

Утре Динамо Загреб приема Ювентус във втория си мач от груповата фаза на Шампионската лига, а веднага след това се очаква Петев да бъде представен като новия старши треньор. В неделя е дербито между големите съперници Динамо Загреб и Хайдук Сплит. Все още не е ясно кой ще води България в предстоящите световни квалификации. Петев вече обяви избраниците си от чужбина за тежките гостувания на Франция и Швеция на 7 октомври и 10 октомври. На 13 ноември е последният ни мач за календарната година - в София срещу Беларус. Националният ни отбор стартира пресявките към Мондиал 2018 с драматично 4:3 срещу аутсайдера в групата Люксембург. Динамо направи няколко опита да привлече Петев, но все нещо се проваляше. 

 

За последно имаше вариант през лятото. Тогава обаче бе назначен Златко Кранчар. 59-годишният треньор остана начело на клуба само два месеца. Преди седмица Динамо се раздели с Кранчар сред поредица от 3 загуби - (от Осиек с 0:1 и Риека с 2:5 в първенството и от Лион с 0:3 в Шампионската лига). Динамо назначи Желко Сопич за временен треньор, докато преговаря за постоянен наставник. През това време Динамо би Вели Връх за купата на Хърватия 5:0 и измъкна 1:0 от Локомотив Загреб в края на мача. 

 

Така шампионите към момента са на 3-о място в класирането с 22 точки от 10 кръга в първенството. Пред тях са Риека с 26 и Осиек с 23. Хайдук има 20. Динамо Загреб е в много тежка група в Шампионската лига с Ювентус, Лион и вдигналия за трети пореден път трофея в Лига Европа Севиля.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

DuX4o0
26.09.2016 15:16

Мога да повярвам,че напуска националния.Но да поеме Динамо Загреб ? Това не мога да го повярвам преди да го видя.. : )

biserms
26.09.2016 14:49

Тоя нали го играеше много примерен и разправяше как е чест да представяш България и че е национална кауза националният отбор. Са видя малко мангизи и заеба и кауза, и родина, и всичко *joking* Не че не се радвам че се маха тоя послушко ама тва е бахти подигравката с отбора и с цяла България - да си биеш камшика преди такива важни мачове.

Man_Red
26.09.2016 17:39

Ами можеш ли да го съдиш. Нашия национален не е като другите национални. Изобщо не е приятна среда за работа.

sviliev
26.09.2016 14:01

Но който и да води отбора до края на годината, ще е ''човек с топки''. Изисква се много голяма смелост дазастанеш начело на тази разбита команда 10 дни преди гостуването ни в Париж. Нищо чудно и да имаме временен треньор за трите мача до края на годината. Може би Петев е усетил накъде отиват нещата и е решил да си спести още резили. От Франция очаквам да отнесем минимум 5 гола.

sviliev
26.09.2016 15:41

Той е потвърдил пред хърватската преса, че поема Динамо. А и Лечков потвърди пред българските медии, че напуска.

wengerout
26.09.2016 14:18

Спокойно...мисля, че това са глупости, до колкото знам той самият е казал, че ще остане начело на националния, за добро или за лошо. Дори и да се махне аз не виждам на къде по-зле, така че не е болка за умиране.

sviliev
26.09.2016 13:59

Много непрофесионално отношение от страна на Петев. Десет дни преди мача с Франция и 13 дни преди мача с Швеция, да си биеш камшика, след като вече си изпратил покани на играчите, които играят в чужбина, това е аматьорщина. Разбирам, че отива в Динамо заради по-голямото заплащане и участието на тима в ШЛ, но да се бе съобразил малко, така или иначе Динамо има мач в неделя и след това чак на 15-ти. Петев трябваше да им постави условие, че първият му мач в Загреб ще е след световните квалификации. А сега поставя в шах и БФС, и следващия треньор, и футболистите.
Очаквам някой измежду Балъков и Хубчев да води тима. Балъков бе водеща фигура в златния ни отбор и е приятел с ръководните фактори във футболния съюз. Плюс това е едно от най-големите имена в историята на българския футбол, капитан на националния ни отбор, второто най-голямо име от Пеневата чета, след Стоичков, така че вероятно той ще е избор номер 1. Ако не се спазарят по финансовата част (знаем, че Балъков е доста скъпоплатен), Хубчев според мен става фаворит. Трети вариант е Стойчо Стоев, други не виждам.

vra4a
26.09.2016 11:33

Това е някаква шега да има кой да отваря сайта*smile*)))
Във Загреб само тоя палячо им трябва... леко леко хахахахаххаа

kavara
26.09.2016 11:27

А казваха:КАПИТАНЪТ НАПУСКА ПОСЛЕДАН...
и напускането е като работата ВИ г-нПетев, безславно..