Официално: Алърдайс напусна поста си, вижте кой е новият селекционер на Англия

23:29
Официално: Алърдайс напусна поста си, вижте кой е новият селекционер на Англия

Футболната асоциация на Англия потвърди официално раздялата с националния селекционер Сам Алърдайс, който бе уличен в корупция. 

 

"Алърдайс си позволи недопустимо за треньор на Англия поведение. Той призна главната си вина и се извини. Въпреки това, заради сериозния характер на извършените действия ФА и Алърдайс взаимно се съгласиха контрактът му да бъде прекратен незабавно", се казва в комюникето на Футболната асоциация.

 

Гарет Саутгейт ще води временно отбора в предстоящите четири мача - срещу Малта, Словения, Шотландия и Испания, докато ФА избира нов селекционер.

 

61-годишният наставник оглави "трите лъва" през юли и престоя начело на тима само един мач - на 4 септември Англия победи Словакия в квалификация за Мондиал 2018.

 

Припомняме Ви, че Алърдайс беше уличен в корупция от британския вестник "The Telegraph". Журналисти от изданието са провели преговори с 61-годишния треньор, представяйки се за служители на азиатска компания. Алърдайс е поискал 400 000 паунда, за да бъде техен посредник и да ги въведе на трансферния пазар на Острова, заобикаляйки правилата. Журналистите са провели две срещи с Алърдайс с обща продължителност четири часа и той се е съгласил да използва влиянието си и да пътува в Сингапур и Хонконг като техен представител. Също така им е разказал за схемата, по която могат да бъдат заобиколени правилата на ФА, забраняващи на трети страни да владеят правата на играчите. В хода на разговорите Алърдайс също така е критикувал работата на бившия селекционер на "трите лъва" Рой Ходжсън и е нарекъл "глупаво" решението на Асоциацията за реновиране на стадион "Уембли". 

 

Материалът за Алърдайс е част от десетмесечно разследване на "The Telegraph" за корупционни схеми в британския футбол.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

val_kilmur
28.09.2016 12:42

"Кучетата си лаят кервана си върви" преди 5-6 години хванаха уредени мачове в Германия какво им направиха нищо,след това начело с Блатер ги уловиха всички членове с подкупи пак нищо не им направиха и сега същата история ще се получи.

Niakoi016
28.09.2016 02:57

Тоест изнесоха парите през Соца и задлъжняхме с милиарди,дойде капитализма и си купиха на безценица всичко.Всичко си беше програмирано нарочно да се срине.От народа и за народа,работата стана -> Oт народа и за мен *devil*

wengerout
28.09.2016 12:25

Пич, не знам дали знаеш, но тук става въпрос за англичанин и Англия, няма общо нищо със соца в България

Niakoi016
28.09.2016 02:49

Живота е пари,пари и само пари.Еб.м ти капитализма.Уродлива работа.То корупцията май е по голяма и от Соц страните.А на времето как баща ми си живееше живота - понеделник-петък по 8 часа работа.Събота и неделя на село или в някоя механа бяхме тук таме.Абе живот,а сега бачкай по 10-12 часа и накрая пак нямаш нищо насреща.Управляват ни тия дето изпокрадоха България през Соца
Мизерен свят,страни идеали*erm*

CFC_H_A_Z_A_R_D
28.09.2016 00:24

Срамммммммммм!!!Как може беее не се наяде с пари и ти!!!Сега кой ще води Англия???Пак ще се търси на пожар.И пак ще дойде някое дърво като Рой или по-зле.

kristianoooo
28.09.2016 00:22

Биг сам е добър треньор.. Но както казах преди време определено не за Националния отбор на Англия...!!!*erm**erm*

crazy_rabbit
28.09.2016 09:26

Алърдайс е посредствен треньор, а който и да сложат за треньор на бездарните англичани - все тая !