Левски удря на камък в опита да вземе Мъри

09:18
Левски удря на камък в опита да вземе Мъри

Левски все по-сериозно удря на камък да си ос­игури услугите на Ста­нимир Стоилов. "Сините" се надяваха до края на септем­ври, тоест днес, да обявят Мъри като нещатен консул­тант като по този начин го капарират като следващ треньор. Такава е генерална­та идея на новия собственик на клуба Спас Русев. Той бе постигнал устна договорка с хора от ръководството на Астана. От ръководството на казахстанския клуб обаче не спазили първоначалните обещания и дори дали да се разбере, че към този момент шансовете Стоилов да не из­пълни договора си с Астана са нищожни.


Спас Русев се консултира с Мъри неформално по някои въпроси в Левски с намере­нието Стоилов да се върне на подготвена почва. Няма обаче изгледи Астана да се раздели с треньора си преди края на договора му, който е за още една година. Ако казахстанците примерно увол­нят специалиста за слаби ре­зултати, ще трябва да му платят голяма 6-цифрена сума като компенсация. А ако Мъри поиска от своя страна да разтрогне, сам трябва да плати неустойка. А явно ни­то той е готов на такава стъпка, нито Левски смята да преговаря с Астана за раз­мер на компенсация.


Междувременно се разбра, че актуалният треньор на Левски Люпко Петрович ще разчита на още един напада­тел за домакинството на Ду­нав Русе. Двубоят с "драконите" е в неделя от 17:45 часа на "Герена" и ще бъде предаван пряко по Диема Спорт 2. Сър­бинът ще може да използва Илиан Мицански. 30-годишният таран пропусна визита­та на Локо ГО (1:0), тъй като получи контузия в адуктора на една от тренировките преди срещата. Лекарският щаб на сините обаче ще на­прави всичко възможно да го вдигне на крака за сблъсъка с втория във временното кла­сиране Дунав. Мицански при­стигна на "Герена" в начало­то на септември, като до момента е взел участие в две срещи. Той записа 14 минути срещу Нефтохимик (2:1) и 14 минути срещу Пирин Бл (2:0). Все още нападателят не е открил головата си сметка на "Герена".


Другият таран на столичани Бабатунде Аденижи до момента през кампа­нията е реализирал 3 попаде­ния.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

steonist
30.09.2016 15:10

Не ни трябват стари "к***и" в новия бърдак. Нека Стоилов си остане в Астана. По-добре е да си помислят за някой и друг по-класен футболист.

crazy_rabbit
30.09.2016 11:30

Отбора върви добре, имате никак не лоши играчи, имате отличен треньор и пак се говори за смени... Накрая пак сами ще си осерат сезона !

night_wolf1984
30.09.2016 18:29

Мх.....прав си най лошото е,че не само Левски правят така *smile*

sundza
30.09.2016 14:37

Класика, да променяш ОЧЕВИДНО работеща система си е наш патент. Сигурен съм, че през всичките последни години това се върши заради нечия изгода, иначе трябва да си освидетелстван идиот, за да го правиш.