Волейболните ни националки са Отбор №1 за месеца

15:03
Волейболните ни националки са Отбор №1 за месеца

Женският национален отбор по волейбол на България бе избран за Отбор №1 за месец септември в традиционната анкета на "Пресклуб България". Признанието на спортните журналисти идва след убедителното спечелване на квалифакацията за Европейското първенство 2017 в Азербайджан и Грузия. Волейболистките ни записаха шест поредни победи в предварителната група, като отбелязаха категорично класиране за Евроволей 2017.

 
В допитването за месец септември състезателките от националния тим получиха 16 гласа и надделяха в задочния си спор с футболния Левски, който получи 10 гласа. Като цяло това е 11-ти приз за националките от съществуването на анкетата от септември 199 година. Първата награда от тази класация волейболистките печелят през септември 2001 г., след бронзовите медали от Европейското първенство.


Наградата за №1 на месец септември получиха националният селекционер Иван Сеферинов, асистентката му Антонина Зетова и директорът на женското направление в БФВ Валентин Помаков. От събитието отсъстваха състезателки, защото те са ангажирани с клубните си отбори по света и у нас.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация