Сър Алекс опитал да продаде Кристиано на Барса, за да прецака Реал

17:27
Сър Алекс опитал да продаде Кристиано на Барса, за да прецака Реал

Най-голямата легенда в историята на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън е пробвал да продаде Кристиано Роналдо на Барселона, само и само португалецът да не премине в Реал Мадрид, става ясно от новата биографична книга "Кристиано Роналдо: Биографията".


Според изданието през лятото на 2008 година Фъргюсън е бил бесен от поведението на тогавашния президент на Реал Мадрид Рамон Калдерон, като "червените дяволи" дори са изпратили писмо до колегите си от "Сантиаго Бернабеу", в което са искали да се престане със спекулациите, че Роналдо ще премине в Реал. За да предотврати подобен сценарий, Фъргюсън е бил готов да продаде Роналдо на всеки друг отбор, стига той да не е Реал Мадрид, като шотландецът е имал разговори с ръководството на Барселона.


"Каталунците" обаче не са проявили интерес към възможността да закупят Роналдо, което е накарало Фъргюсън да смени тактиката. "Кристиано вече беше решил за себе си къде иска да играе. Фъргюсън знаеше, че няма как да го спре, затова му предложи "джентълменско споразумение" - Роналдо да остане на "Олд Трафорд" още една година и ако се представя на ниво и за него дойде рекордна оферта, от клуба да не му правят никакви спънки за трансфера", пише в книгата. В крайна сметка се случи точно това и през лятото на 2009 година Роналдо премина в Реал Мадрид срещу рекордната тогава сума от 80 милиона лири.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sviliev
14.10.2016 22:39

Голяма изненада, САФ никога не е крил непоносимостта си към Реал, без нито веднъж да е обяснил откъде е породена тя.

Amateur2017
15.10.2016 09:58

Много точно ти го е написал brickbat. Заради това е ненавистта на всички към Реал. Не защото имате 11, 32 или там каквито и да е цифри. Същото важи и за Барса - и те не малко хвърлиха за играчи. Но най-вече какво е дразнещото? Това, че всеки трансфер в тези два отбора е свързан с мелодрами. Не говорим просто за слухове и пр., а за МЕЛОДРАМИ. Понякога дори и няколко годишни. Както беше със Суарес, така и с Роналдо,, така и с Бейл, Модрич, Сеск, така и с всеки. Както е сега и с Де Хеа! Не знам как все на тези два отбора се случва това да стане. Започвам да си мисля, че самите те пускат партенките на медиите, за да тровят умовете на техните цели. Един вид на принципа, че една лъжа, повторена 100 пъти става истина. Големите пари, които се потрошават са нещо друго. Изкарали са си ги парите, ще си ги харчат! Няма лошо! Това (поне мен) не ме дразни изобщо. Но никога не съм одобрявал в сличая на Реал това, че винаги са залагали на готови футболисти. За мен това не е футболен отбор, а... маркетингов продукт. Развитите от тях играчи се броят на пръстите на едната ръка (метафорично казано). Не е казано дори да са юноши. Говоря за идеята да хванеш един като Иско, да го наложиш постепенно в отбора и да го направиш мега-звезда, на която да разчиташ. Няма такова нещо. Момчето на скамейката, а е мега-талант. Просто му трябва правилният отбор и треньор. Венгер, Куман, Раниери... При Ван Гаал също щеше да вирее. Та заради това е, приятел. На никого не му пука дали имате 11, 32, 58 или каквито там цифри дечурлигата са учили тази седмица в клас и са съчинили и си мислят, че било... ЗАВИСТ! И като прибавиш това, че двата отбора са мега-привилегировани от гледна точка на ТВ правата, както и това, че и двата отбора са получавали помощ от местните държавни органи (понеже са много бедни и няма по-нуждаещи са, та заради това на Барса и Реал) и картинката вече е завършена!

brickbat
15.10.2016 01:42

ясно е откакво е породена - Реал са отбор който купува готови играчи, а САФ търсеше млади таланти и ако може да са британци. Също така през годините не се е притеснявал да пуска юноши на клуба в първия отбор. Всеки който мрази Реал е заради това, както всеки който мрази Барса е заради циганията им. Но всъщност САФ дори и да не долюбва Реал, успяваше да прави бизнес с тях, като за справка имаме Бекъм, Нистелрой и Роналдо.