Арсенал може да бъде разклатен в София

10:00
Арсенал може да бъде разклатен в София

Еуфорията в Арсенал е налице, но ако трябва да се отбележи нещо в играта на Лудогорец дори и при категоричната загуба с 0:6, то е, че българският отбор изненада с бързина и техника. Имаше едни 15-20 минути през първото полувреме, в които можеше да се стигне до 1:1. Шансовете бяха три и те бяха реални. Нещо повече - точно тогава привържениците на „Емирейтс", които са изключително претенциозни, започнаха сериозно да се дразнят от грешките на своите. Играчите на Венгер долу на терена го усетиха и се разколебаха. Този момент трябваше да бъде използван от Лудогорец.

 
Всичко обаче свърши с втория гол, отбелязан от Тио Уолкот. След третото попадение за „артилеристите" в самото начало на второто полувреме Лудогорец вече хвърликърпата.
 
 

Поуката, която може да извлече спортно-техническото ръководство на вашия шампион, е, че отборът не трябва да бъде изнесен толкова напред. На „Емирейтс" това си беше чисто самоубийство. Арсен Венгер пусна срещу Лудогорец възможно най-бързия си състав. Четиримата титуляри на Арсенал по крилата - Бейерин и Уолкот отдясно и Гибс и Окслейд-Чембърлейн отляво са направо мълниеносни. Венгер не разполага с по-бърз квартет от този. Така че позиционирането на крайната линия на Лудогорец толкова дълбоко бе пагубно.
 


В интерес на истината, бразилските момчета Кафу и Вандерсон в отделени обстоятелства биха могли да заиграят в някой отбор от Премиърлийг. Но в сряда вечер имах усещането, че специално тези двама футболисти, които са звездите на българския тим, играят много повече за себе си, отколкото за отбора. От друга страна, при наличието на толкова скъп талант в Арсенал, „топчиите" гърмяха заедно. Затова и имаше такъв поразителен ефект от тяхното представяне.


И все пак, при всичките суперлативи, този Арсенал все още не е ментално стабилен. Той може да бъде разклатен в София при пълен стадион и натиск от страна на публиката. Досега „топчиите" не са играли в България, но са имали достатъчно визити на Балканите. Те са показателни за огъването на отбора, когато е поставен под напрежение. Не бих казал, че Венгер ще избере експериментален състав за София. Докато класирането за 1/8-финалите не е сигурно, французинът няма да е спокоен. Бъдете сигурни, че титулярният състав в България няма да бъде по-слаб от този на "Емирейтс". Но това не означава, че Арсенал не може да бъде изваден от релси. С изричното условия Лудогорец да е по-близо до... собствената си врата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ub7
21.10.2016 14:03

марк ъруин знае ли че лудогорец имат 2ма фена в целия свят?

MaLkO_LuD94
21.10.2016 11:35

Едно нещо не мога да разбера падат 6-0 а от както е свършил мача се скъсват да ги хвалят колко добре били играли как владеели топката и какво ли още не *scared*

RoSKo0o0
21.10.2016 11:26

Напълно възможно е. Сетете се миналото участие... Реал едва ни биха и то да не казвам с подкрепата на съдията тук, а там ни убиха 4-0 *smile* Като домакини сме силни, но да видим сега, де... *smile* Същото беше и с Базел... 1-0 тук, а после ни убиха. Слаби гости сме.

DuX4o0
21.10.2016 12:45

Напълно съм съгласен с теб.Ако не бяха съдийте в Софията Лудогорец щеше да смаже Реал *joking**joking**joking*

Ordinary
21.10.2016 11:22

Видя се в първия мач , че Арсенал са класи над Лудогорец. Дано в София да играем по-добре и ако късмета е с нас да затрудним повечко Арсенал.

sundza
21.10.2016 15:17

Обикновено си, меко казано, странен в коментарите си, ама днес направо ме шашна. Поздрави за мнението ти. Иначе-пак се почва. Явно гламави журналисти се въдят и в други държави, но чак в Sun ми идва в повече. Написаното повече прилича на поредния пошъл опит да накараш някой да прочете простотиите ти, неумело прикрити зад патриотично ндскачане и само надъхване. Някаква що годе нормална за повечето отбори игра за някакви 25 минути и - внимание - евентуално!!!! 1-1 на фона на последвалата вихрушка в червено, едва ли могат да убедят и най-запаления фен на Лудогорец, и най големия националист и дори и тези, които нищо не разбират от играта, че каквато и да е изненада е възможна. Липсват само клишетата мач с мач не си приличат; топка е, кръгла е, в женски род е, нищо не се знае.....за да е пълна картинката. Единственото, което би трябвало да се очаква от Лудогорец в следващия мач е казаното от Ordinary и нищо повече. Пък каквото стане. Щото иначе почваме с другите клишета с вдигането на главите и живота продължава. А за инакомислещите - мечтите са безплатни.