Люпко: Фигурата на треньора в Левски напълно е обезценена

18:15
Люпко: Фигурата на треньора в Левски напълно е обезценена

Люпко Петрович обяви официално пред БТА десет причини за напускането на Левски. Както е известно, днес, тоюно преди срещата на сините с Берое на стадион "Георги Аспарухов", сръбскичт специалист подаде оставка оконюателно.


"Причините да взема това решение са много:


1. На първо място е водената срещу мен кампания в медиите още от първия ми ден като треньор на "Герена". За съжаление тази кампания е инспирирана от хора в клуба.

 

2. Мои началници са водили нееднократно преговори с други треньори, които да ме заменят и това е информация, която имам от първа ръка.

 

3. Още след последните два мача от предишния сезон и преди началото на лятната подготовка настоявах отборът да бъде подсилен съществено, повечето от новите футболисти не бяха доведени и одобрени от мен. Бях принуден да се съглася с тяхното идване, само защото нямах достатъчно играчи на пейката и в тренировъчния процес, което за клуб с амбициите на Левски е недопустимо.

 

4. От проведената през лятото селекция футболистите, взети по мое желание, са единствено резервният вратар Чворович и защитникът Пиргов.

 

5. Аз лично предложих на ръководството да бъдат привлечени румънецът Сапунару, стоперът на Партизан Томич, Зубчев, който сега е в Лил, Нистор от Динамо Букурещ, както и един измежду Станислав Манолев и Иван Бандаловски.

 

6. През последните 5 и половина месеца не спирам да слушам как Левски на всяка цена трябва да спечели титлата - не коментирам дали настоящият състав има потенциал да го направи. Но за да се спечели титла, освен отбор, трябва да имаш и клуб. По мои сметки за 10 кръга от началото на първенството Левски беше ощетен от съдийски грешки с поне 4-5, а може би и 6 точки. В такива условия никой клуб нищо не може да спечели.

 

7. Трябва да се борим за шампионската титла, а в същото време шефовете спират премиите на футболистите, които са договорени преди началото на първенството. На първо място сме без загуба, а атмосферата в съблекалнята е още по-негативна заради решението да се спрат премиите.

 

8. Най-добрите футболисти в отбора - Бабатунде и Нар, нямат автомобили, които са им обещани от лятото. Те се оплакват на мен, а аз няма как да им помогна.

 

9. Както виждате сами, фигурата на треньора в ПФК Левски няма значение, напълно е обезценена. Той не може да направи нищо, а само носи голяма отговорност за резултатите на отбора.

 

10. По всички гореизброени причини бих искал да се разделим, защото работя под твърде голям стрес и в лоша атмосфера, с което рискувам здравето ми сериозно да се влоши. А животът ни е само един.

Щастлив съм и ще помня винаги, че моят последен клуб като треньор е Левски,се казва в молбата, подписана от Люпко Петрович."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sensea
22.10.2016 21:36

Любко ! Моето уважение , но това е България бе ! На гребена на вълната е мръсната пяна !!!

Levskirealss
22.10.2016 21:19

Тонев,мършо няма ли да си ходиш ? Помияр нагъл,това е най-добрия треньор,който ни е водил след Славиша,който също беше класен треньор,но пак същите хора в управата размътиха водата.Насьо покера да идва по-добре,може да е комисионер ама си върши работата съвестно. Тонев,шибан паразит такъв изчезвай..

sakata_97
22.10.2016 19:40

Велик си Люпко моите искрени уважения*smile*.Жалко за всички истински левскари че ги напуска такъв голям треньор и човек,заради тези жалки хора които управляват Левски

night_wolf1984
22.10.2016 20:03

това не беше до тебе

Redbula
22.10.2016 18:44

Евала . Голям МЪЖКАР !!! Излиза и казва точно какво е вътре и ние се чудим защо отбора на народа не върви на добре.Тва е като БФС вътре са се нагнездели някви червеи и ядат и последната мърша която е останала.Дано има промени ,защото щом треньор като Любко казва че поста му в Левски е обезценен представям си ония предишните палячовци дет бяха в Левски.Сиг само заради лиценза и да стоят за красота на скамейката ги взимат.

Teemo
23.10.2016 00:40

А бе не е точно така. Първо написа ей тия 10 точки, а после в интервюто пред всички медии се отрече от някои неща. Не знам колко е мъжко, но трябваше да води отбора срещу Берое и тогава да обяви, че напуска. Нещо много се съмнявам точно това да са истинските прични за неговото напускане.