Американски тийнейджър съди ФИФА за провален трансфер в Аякс

12:28
Американски тийнейджър съди ФИФА за провален трансфер в Аякс

Американският тийнейджър Джон Хилтън чрез свои представители е подал жалба в Арбитражния съд по спорта (КАС) срещу забрана на ФИФА да премине в школата на Аякс (Амстердам).


От Аякс обясниха, че решението на ФИФА е базирано на правилата, че футболистът е на 15 години и на тази възраст не може да попадне в правилата за трансфери на юноши и младежи.


15-годишният Хилтън, известен с прякора си Чучу, в момента играе в школата на Чивас САЩ (Карсън, Калифорния), е бил обект на интерес от страна на Манчестър Сити. Но след като семейството се мести да живее в Холандия, от него се заинтересува и Аякс. От Аякс вече са подали молба за картотекирането на момчето чрез местната федерация, но ФИФА спира трансфера.


От Световната централа подозират, че преместването на семейството в Амстердам е именно с цел трансфера на младока, а не по истински икономически причини. От Аякс гарантират, че интересът им към момчето е след пристигането на фамилията, но ФИФА не прие аргументите им.


Трансферите на футболисти под 18-годишна възраст в момента са обект на много сериозна проверка от страна на ФИФА. С особена сила се следи за деца под 16-годишна възраст, а заради нарушаването на тези правила бяха наказани испанските грандове Реал Мадрид, Барселона, Атлетико Мадрид.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация