Китайци предложиха договор на Бербатов

09:12
Китайци предложиха договор на Бербатов

Китайският Пекин Гуоан е отправил при­мамлива оферта към Димитър Бербатов. Ше­фовете на тима от сто­лицата на най-много­людната държава са предложили договор за година на българина, пише "24 часа".


Пекин Гуоан завър­ши не пето място в мест­ната Суперлига, което не удовлетворява ръко­водството на тима. Пе­кин Гуоан е поредният отбор в страната, който е готов да пръсне милио­ни за привличане на име­нити футболисти. Преди няколко дни ста­на ясно, че един от глав­ните мениджъри на тима се е срещнал в Лондон с агента на нападателя на Манчестър Юнайтед Уейн Руни. На нея е било обявено, че Пекин Гуоан е готов да дава по 300 000 лири месечно на английската легенда. Руни обаче бил катего­ричен, че поне до лятото ще остане на „Олд Тра-форд".


Сезонът в Китай е по схемата пролет-зима и клубовете предпочитат да правят трансферите именно сега. Не е ясно през зимната пауза дали Руни все пак няма да приеме офертата на азиатците, имайки пред­вид обтегнатите отно­шения и липсата на титу­лярно място при мениджъра на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо. Ако това стане, Руни и Бербатов ще имат шанса отново да играят в един отбор, ма­кар и далеч от Манче­стър.


Самият Бербатов съ­що не е дал окончателен отговор на шефовете на Пекин Гуоан. Бълга­ринът, който в края на януари ще навърши 36 години, се надява през зимния трансферен про­зорец да си уреди отбор в английската Висша ли­га. Интерес към него ве­че заявиха Суонзи и Уест Бромич. Ако то­ва не се случи, Бербатов ще стегне куфарите за далечен Китай в нача­лото на февруари.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

celtic
14.11.2016 15:06

Мите,ходи изкарай някой лев в далечен Китай и се пенсионирай бе братчед.Каква висша лига какви пет ляяя...*joking*

sensea
14.11.2016 10:11

Бербо вече не е за ВЛ ...динамиката там е убийствена за него! Друг е въпроса ,ако му се търка пейка. Затова да не му мисли ,а да стяга куфарите и да хваша влака , че може този да е последния с многото кинти