Бербатов изпревари Феномена, Дрогба и Оуен в голмайсторска класация

15:51
Бербатов изпревари Феномена, Дрогба и Оуен в голмайсторска класация

Димитър Бербатов е пред имена като Дидие Дрогба, Майкъл Оуен, Роналдо (Феномена) и редица други големи нападатели от близкото минало в любопитна класация, изготвена от Sports.ru. В нея са посочени имената на някои от най-великите голаджии в историята на европейския футбол.


Класацията е за играчи, които са отбелязали поне 100 гола в някое от големите клубни първенства в Европа (Италия, Англия, Испания, Германия и Франция) и не е изненадващо, че на първите две позиции се намират суперзвездите Кристиано Роналдо и Лионел Меси. Бербатов пък е под №28 със 176 гола, отбелязани в 421 мача. Българинът е изпреварил с две места бразилската легенда Роналдо, който е 30-и със 175 попадения в 253 срещи.


Първите си стъпки във футбола Бербатов прави в Пирин (Благоевград), а след това преминава в ЦСКА. Следва трансфер в Байер (Леверкузен), а после Бербатов носи последователно фланелките на Тотнъм, Манчестър Юнайтед, Фулъм и Монако. Последният към днешна дата клуб на българина е гръцкият ПАОК, а в момента 35-годишният Бербо е свободен агент.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация