Карик: Усещам промяна в Юнайтед, излизаме от тежкия период

12:12
Карик: Усещам промяна в Юнайтед, излизаме от тежкия период

Манчестър Юнайтед най-накрая показва знаци, че излиза от тежкия период след отказването на Алекс Фъргюсън, твърди полузащитникът Майкъл Карик.


Откакто Фърги се пенсионира, "червените дяволи" са спечелили само един сериозен трофей - Купата на Англия през миналия сезон. Освен това завършиха в четворката само веднъж, след като Фъргюсън се оттегли от футбола през май 2013 г. През тези три години Юнайтед на два пъти пропусна участие в Шампионската лига и три пъти смениха треньора.


"Беше ясно, че това няма да се случи бързо. Не мисля, че щяхме да го преодолеем бързо. Сър Алекс беше тук толкова дълго. Сякаш хората забравят това, но сега има знаци, че го преодоляваме. Усещам, че нещата се променят, но времето ще покаже дали е така, коментира Карик. - Това е нещо, което се гради, а не може просто да натистнеш копчето и всичко да се оправи.  Трябва да се изгради отбор, да се сработи, след това той да започне да постига успехи".


Въпреки че Юнайтед изостава на осем точки от четвъртия Арсенал преди гостуването си на Евертън в неделя, Карик е уверен, че клубът може да обърне нещата във Висшата лига.


"Мисля, че имаме играчите, с които да го направим. Мениджърът е показал какво може, но ще отнеме време. Имаме основа, върху която да градим, но трябват резултати. Ако започнем да ги постигаме и влезем в серия, нещата ще се променят. Мисля, че нещата ще са наред. По редица причини в първенството не се получава, но ако продължим да играем по този начин, ще бъде ОК. Но очевидно трябва да започнем да печелим мачове в първенството колкото е възможно по-бързо", коментира още 35-годишншат полузащитник.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация