Обявиха и финалните номинации за треньор на 2016

22:03
Обявиха и финалните номинации за треньор на 2016

От Световната футболна централа (ФИФА) обявиха тримата претенденти за наградата на ФИФА за най-добър треньор в мъжкия футбол за 2016 година, съобщава сайтът на ФИФА.

 

Кандидатите за наградата са мениджърът на шампиона на Англия Лестър Клаудио Раниери, извелият през лятото тима на Португалия до европейската титла Фернандо Сантош и треньорът на европейския клубен шампион Реал (Мадрид) Зинедин Зидан.

 

Гласуването за определянето на най-добрите футболист и треньор на ФИФА при мъжете и жените за 2016 година, в което се включиха селекционерите и капитаните на националните отбори на всички страни-членки на ФИФА, журналисти и фенове, приключи на 22 ноември.

 

Победителите в отделните категории ще бъдат обявени на церемония на ФИФА в Цюрих на 9 януари 2017 година.

 

За треньор №1 в женския футбол за 2016 година претендентките са селекционерите на женските национални отбори на Съединените щати, Германия и Швеция Джил Евънс, Силвия Найд и Пиа Сандхейдж. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

CFC_H_A_Z_A_R_D
02.12.2016 22:34

Раниери заслужава наградата най-много.Това което направиха тези момчета от Лестър не беше чудо,не беше ВЕЛИК ПОДВИГ!!!Ама нали 100% ще дадат ЗТ на Роналдо,защо пък барабар с него не дадат тази награда на Зидан.Има потенциал в него да води Реал още много години,но е прекалено зелен и неузрял в тактическо отношение още не може да се мери даже с Раниери да не говорим за гении като МОУ,Анчелоти,Алегри,Конте,Симеоне.Бих казал,че дори не е стигнал и половината на нивото на тези 5-та даже и Венгер бих добавил.Въпреки,че мосю няма ШЛ в своята визитка,а това беше 1-вия значим трофей на Зидан като треньор.