Домусчиев: София трябва да има нов модерен национален стадион

10:34
Домусчиев: София трябва да има нов модерен национален стадион

София трябва да има нов модерен национален стадион, който да отговаря на всички изисквания на ФИФА И УЕФА и да е извън центъра на града. Около тази позиция се обединиха председателят на КРИБ и собственик на футболния клуб „ Лудогорец" Кирил Домусчиев и кметът на София Йорданка Фандъкова.
 

Тя покани бизнеса на среща, за да представи проектобюджета на столицата за 2017 г.
 

„Нов национален стадион е тема, за която си струва да се помисли. Дори Македония има по-хубав стадион, да не говорим за Румъния. Истината е, че ако не беше авторитетът на председателя на БФС Борислав Михайлов в УЕФА, отдавна да са ни забранили да играем на Националния стадион „Васил Левски", защото той не отговаря на никакви изисквания", заяви Домусчиев.
 

Той подчерта, че успехите на „Лудогорец" в Европа са положителни и за София, защото идват чужденци, а това са приходи за града и бизнеса.
 

„Направихме голяма спортна зала в София, може би трябва да се помисли и за нов национален стадион", каза Фандъкова.
 

Тя възложи на главния архитект Здравко Здравков, който също присъства на срещата, да потърси подходящи терени. А от бизнеса предложиха да се мисли вариант за публично-частно партньорство за изграждане на футболната арена. Общината евентуално би могла да предостави терен, ако има подходящ, но трябва да се намери инвеститор. Можело да се търси и държавен имот.
 

В последните години София предлага няколко терена за нов национален - първо до летището, а след това в района на 4-и километър, близо до „София тех парк".
 

Последно немски инвеститори щяха да строят нов национален стадион на мястото на този на „Славия", но проектът беше замразен.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sundza
10.12.2016 15:44

Не споря, а си казвам мнението! Нали може? Което не ме прави бавноразвиващ със сигурност.

sundza
10.12.2016 15:25

Срещу Партизан.....И къде се настани на мача с Партизан?! Не схващаш очевидно. Когато застанеш зад плексигласите и звука те удря в главата, пак ми обяснявай. И не ми говори за феновете на ЦСКА, както, надявам се си забелязал, не съм от тях.

Teemo
10.12.2016 14:21

Щом Домусчиев казва значи трябва да се направи. Националната кауза и гордост трябва да има къде да играе домакинските си мачове от ШЛ и ЛЕ. Все пак Лудогорец е по-важен от целия български футбол. Думата на Домусчиев е закон! Фандъкова и Тиквата да почват строежа и без това няколкото откраднати милиарда от народа трябва да се изперат.

Niakoi016
10.12.2016 11:50

Преди години Васил Левски само го пребоядисаха.Още тогава се говореше,че трябва да се събори,ама те му праснаха една боя и лапнаха останалите пари

scouser_pool
10.12.2016 11:29

Това е нещо , което е нужно да се направи задължително , но откъде инвеститори?*thinking*

sundza
10.12.2016 10:56

И в Разград също! Време е да спрете да се подигравате на феновете на всички гостуващи отбори! Това подобие на сектор и отношението не кореспондират с претенциите ви за европейски отбор. Ако не схващате, питайте вашите фенове как бяха посрещни навсякъде в Европа и при какви условия гледаха любимците си. И след това ги поставете в "сектора за гости" на вашия стадион....

stan_the_great
10.12.2016 15:18

А защо решиха да я изградят тази "клетка" за гостуващите отбори? Точно, защото феновете на ЦСКА направиха погром на стадиона в Разград след загуба с 1:0, мятаха бомбички от гостуващия сектор и уцелиха дете от Разград в инвалидна количка, изтреляха и сигнална ракета към феновете на разградчани, чупиха наред и седалки, вратата към сектора я избиха.. има го и на видеозаписи всичко. Кажи ми как при подобно селско поведение тази публика да бъде укротявана? Уж Разград според столичани са селяните, а това изобщо не си личи по поведението..И на Левски феновете са типични с безредиците, които създават, особено щом резултатът не им изнася.. А и нали все пак металното заграждение ще бъде премахнато от Лудогорец Арена? Не виждам от какво се оплакваш-стъпвал съм на Лудогорец Арена в мач срещу Партизан и знам как изглежда.

sundza
10.12.2016 15:07

Ето ти мача с Верея - агитката е в сектор със седалки. Ако след края на мача сектора е без седалки лично и публично ще ти се извиня. Но ако не стане много ще ми е интересна твоята реакция.

sundza
10.12.2016 14:13

Естествено, че имам. На това, което си е! И го твърдя, защото присъствам на всеки мач в Ловеч. А ти явно не, защото щеше да си наясно, че там условията са прекрасни, а парапета на първия ред ми е до кръста. Т.е. мога да си скоча на терена по всяко време. Но нито сме имали желание, нито сме го правили - нито в Ловеч, нито на който и да е друг стадион. Така наречените погроми са само в болните главици на някои, а такива като тебе хващат изразите и ги повтарят без изобщо да знаят за какво става дума и без да се опитат да помислят малко. Ще ти кажа аз какво мисля - каквото ни дават - това да даваме и ние. За разградчани сме отворили цял сектор, в който ако искат могат да влязат с каруците си и да гледат мач; широки портали, през които да влизат с каруците си...Ние какво получаваме знаят всички, които са били в подобието на сектор. Ето това казахме на Пелето след мача в Разград и той доста се замисли. Много ми е интересно,ако поставим великата и мирна разградска агитка в малко подобие на врачанския затвор дали ще си седят мирно и кротко или ще приплачат веднага на бащицата, който е добре първо да оправи стадиона на собствения си отбор, пък тогава да дава идеи и за националния, ако ще.

stan_the_great
10.12.2016 11:31

А ако ги поставят в т.н. от теб нормални условия, имаш ли си на идея на какво ще заприлича секторът с гостуващите играчи- без седалки, всичко наред ще е срутено и изпочупено от вандалите. Струва ли си постоянно да се правят ремонти след домакинските им срещи.. като въведат камери на стадионите, както в Англия и всеки един, който си позволи да чупи и руши го задържа полицията, тогава искай подобно нещо! Феновете на Лудогорец поне не рушат като гостуват по други стадиони, за разлика от други агитки!