Гуардиола предложи на ФИФА: Защо не увеличите броя на позволените смени?

11:23
Гуардиола предложи на ФИФА: Защо не увеличите броя на позволените смени?

Мениджърът на Манчестър Сити, Пеп Гуардиола призова ФИФА да увеличи позволения брой смени на мач на „ четири, пет или шест“, за да се намалят контузиите сред футболистите.


Наставникът на „гражданите“ коментира идеята на президента на ФИФА Джани Инфантино участниците на световно първенство да бъдат увеличени до 48.


„Добавяне на още мачове към вече натоварения график ще убие играчите. Те имат нужда да дишат, да почиват и да се наслаждават повече на играта. Сега имаме право само на три смени – защо да не бъдат увеличени на четири, пет или шест. Така повече играчи ще бъдат ангажирани с мачовете, а треньорите ще имат по-голяма свобода да използват различни тактики“ каза Гуардиола, който е известен с навика си да прави чести ротации в състава си.


Идеята на Инфантино за увеличаване на отборите на световно първенство ще бъде обсъдена на Съвета на ФИФА на 9-10 януари в Цюрих.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

tazcho
12.12.2016 13:22

За отборите с пари ще е много изгодно да ...
Не че няма да е добре, все пак докато ни водеше ЛВГ имахме по десетина контузени играчи ...
А ако ФИФА слушат Пеп какво предлага, може и мачовете да започнат да се играят на 2 пъти - сутрин и вечер *joking* после малко по малко да намалят големината на терена и накрая да започнат да играят върху коне със стикове в ръцете*lol*

Chelsea86
10.12.2016 12:34

Дам, направо да ги направят като в хокея. Всеки да влиза и излиза когато си поиска. *confused*