Спасов: Двата отбора загубиха по 2 точки

21:24
Спасов: Двата отбора загубиха по 2 точки

Старши-треньорът на Берое Ферарио Спасов говори на традиционната пресконференция след мача с Пирин 1922. Той сподели впечатленията си от равенството и хвърли малко светлина върху това какво ще следва от тук нататък.

 

"В по-голямата част от мача ми хареса поведението на отбора като агресивност, като желание, като искане този мач да го спечелим, а не да го загубим, но се оказа, че от една грешка от статично положение отборът на Пирин ни отбеляза много хубав гол и с това се получи това равенство. След като е завършил така мача, означава, че този резултат е справедлив. Имахме голямото желание да си тръгнем от този терен с трите точки, но видяхме тази амбиция и това желание и в отбора на Пирин. Обикновено когато се сблъскат два отбора, които толкова искат да спечелят мача се получават равенства, както се получи и днес. В крайна сметка съм доволен от поведението на момчетата. Втори мач виждам много по-голямо желание, което не виждах в предишните срещи, които изиграхме. Стягаме се, понеже имаме доста сериозен противник в лицето на Локомотив Горна Оряховица, който е в добро състояние, в четвъртък да излезем пред нашата публика и да ги зарадваме с победа", каза Спасов.

 

"След като мачът е завършил 1:1 няма значение дали има справедливост или не. Приема се този резултат, мачът е завършил. Справедлив или не – не топли никой. И двата отбора могат да съжаляват, че загубиха две точки, а не че спечелиха по една", допълни той.

 

"Не останахме мачове. Намерихме физиономията и подходящите изпълнители. Напипахме точно какво трябва да се случи, след като изгубихме известно време в лутане в останалите мачове, но просто за нас тези официални мачове дадоха информация кой може да се справи и кой не може. Мисля, че във втори мач поведението на отбора е много добро. Остава да го затвърдим и в трети мач. След това свършва полусезона. Нашите изводи ще бъдат след зимната подготовка. Има доста неща, които трябва да се променят, за да изглеждаме много по-стабилно и по-спокойни в първенството, защото втория сезон нашата програма е доста по-тежка. Играем с почти всички отбори, които са в момента в първата шестица", обясни специалиста.

 

"Искам да играем добре. С добра игра да побеждаваме. Не искам да поставям някаква цел, защото формата на първенството е такъв, че не се знае кое е по-добре в момента. Дали да си 5-6 с много точки зад третия или да търсиш класиране през втората осмица. За мен най-важното в момента е отборът на Берое да изглежда по този начин. Дори и да губим точки, мисля, че хората харесват такова поведение отколкото някои мачове, които загубихме с бездушна игра", каза още треньора.

 

"Има още един мач и момчетата знаят, че трябва да подобряваме нещата. В никакъв случай това място не задоволява никой в клуба и града. И треньорския щаб, и мисля и че футболистите не са доволни от това нещо. Ще направим преценка и ако трябва може да се търси промяна във всяко едно отношение и да има движение и в двете посоки", завърши Спасов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация