Гуардиола: На почивката посъветвах момчетата да не мислят за резултата

22:04
Гуардиола: На почивката посъветвах момчетата да не мислят за резултата

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че не е имал нужда да прави корекции по играта на състава си в дербито срещу Арсенал, макар на почивката „гражданите“ да губеха с 0:1 у дома.


Двубоят от 17-ия кръг предложи страхотен обрат за манчестърци, които играха като преродени след паузата и обърнаха резултата с попадения на Лерой Сане и Рахийм Стърлинг. Според Пеп интензитетът в играта на тима му е бил виден още през първата част, когато само късметът е помогнал на съперника да съхрани преднината си.


„Не казах нищо на момчетата в паузата“, коментира испанецът. „Единствено ги посъветвах да не мислят за резултата, а да продължават да натискат. Арсенал имаха късмет през първото полувреме.“


„Мачът много приличаше на този срещу Челси – и тогава играхме добре, но загубихме. Ето че днес победихме. Момчетата се раздадоха на терена. По отношение на духа, ние никога не сме го губили.“


„Достави ни истинско удоволствие да играем днес, но не беше лесно заради високата преса на Арсенал, който се бранеше компактно. Когато някои от нашите играчи се завърнат, дано да вкарваме по повече голове“, допълни Пеп.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация