382 играчи ритаха в Първата лига до момента

08:49
382 играчи ритаха в Първата лига до момента

Точно 382 играчи взеха участие през есенния дял на родното футболно първенство. Според статистиката това прави средно по 27,2 състезатели на отбор. В това число са включени играчите, попадали поне веднъж в групата за мач от шампионата, обобщава "Труд".

 

Най-много текучество е имало на "Българска армия" – точно 33. ЦСКА София е лидер по този показател, но не с много. Втори е тимът на Лудогорец с 31. И докато за орлите това е обяснимо заради мачовете в европейските клубни турнири, същото не може да се каже за ЦСКА.

 

Шампионът на България и армейците са единствените два отбора, които са минали кота 30. След тях се нареждат Нефтохимик и новакът Локо Горна Оряховица с по 29 играчи. Любопитното е, че двата отбора са на дъното в класирането въпреки големия брой играчи, които са били на тяхно разположение от края на юли до средата на декември. По 28 футболисти са попадали в групата за срещи на последния в класирането – Монтана, Славия и Ботев Пловдив. Следват Берое и Локо Пловдив, които са прибягвали до услугите на съответно 27 и 26 футболисти.

 

Левски, който се стреми да държи жива интригата за първото място, е ползвал 25 състезатели. Същото важи и за Черно море, даващ заявка за бронзовите медали. Толкова играчи е имал в групата за мачовете на своя тим и Александър Томаш, треньорът на Верея. С най-скромен ресурс в Първата лига имаха през есента Дунав и Пирин Благоевград, използвали по 24 футболисти.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари