Франция - купа на лигата

20:24
Франция  - купа на лигата
На 15-ти и 16-ти февруари ще се изиграят четвъртфиналите от турнира за Купата на Франция.  Регламентът предвижда ако в редовното време мачът е равен, да се играят продължения и дузпи до излъчването на победител. Ето и двойките:

Льо Ман – Лион: Гостите са фаворити в турнира, след като миналата година пропуснаха шанс за домашен дубъл. Проблем е участието на доста титуляри в Купата на Африка, ала отличието не е печелено от 2001 г. и задължава да му бъде обърнато сериозно внимание. Домакините са съсредоточени в първенството, като цел е четвъртата позиция. Все пак сега са с шансове да прекъснат слабата серия срещу шампиона.

ПСЖ – Валенсиен: Столичани най-после взеха пълен успех на собствен терен и ще погледнат по-смело към Купата след като няма и контузени в редиците им. Гостите имат футболисти на “черния” континент, а приоритет е шампионата, където се борят за челни позиции. Слабата игра навън също е факт.

Ланс – Нанси:  Гостите са втори в подреждането, но не и реален претендент за титлата. Сега отсъства почти целия титулярен състав, което ще повлияе доста на играта. По традиция в Ланс съперниците правят оспорвани мачове и  сега пак ще е така.

Оксер – Марсилия: Два гранда на френския футбол, оставили величието зад гърба си. Техен приоритет е оставането в шампионата, и докато за Марсилия оправдание бе участието в групите на Лигата, то за тима на Ж. Фернандес няма оправдание. За пореден път “светлосините” ще са със куп контузени, но имат класа и традиции в надпреварата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация