Две оферти от Корея за Любо Пенев

10:16
Две оферти от Корея за Любо Пенев

Бившият наставник на ЦСКА, Литекс и националния отбор Любослав Пенев може да поеме тим от Република Корея. Той има предложения от два отбора от местното първенство, като единствено в момента трябва да се уточни броят на помощниците му, информира "24 часа".

 

Любо държал да вземе със себе си трима, като двама са испанци, които работели в академията Аспайър в Катар. Третият е Йордан Йорданов-Жан, който ще работи с вратарите. В момента корейците не са съгласни на толкова голям щаб, но е много вероятно да отстъпят. Офертите са от Гвангджу и Сувон Блууингс.

 

И двата отбора играха в плейофа за отпадане от елита, като Сувон Блууингс взе първото място, а Инчеон зае четвъртото, последното, което гарантира оставане. Сувон Блууингс е фирменият отбор на гиганта Самсунг и е един от големите тимове в Корея. Поставена му е цел излизане от кризата. Блу Уингс са били четири пъти шампиони и два пъти са триумфирали в Шампионската лига на Азия през историята си, но напоследък закъсаха сериозно.

 

Любо е без работа от лятото. За последно води Литекс, след като той бе изваден от елита. Ловчанлии преместиха всичките си играчи във втория състав, който бе в "Б" група. Задачата бе финал за Купата, но тимът отпадна от Монтана на 1/2-финал. След това Пенев напусна, като изглеждаше, че ще се премести в ЦСКА, но там остана Христо Янев. След уволнението на Янев отново Любо бе спряган за наставник, но не бе одобрен, според феновете - заради конфликт с Христо Стоичков.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация