Официално: Ясен Петров стана треньор в Пекин

11:08
Официално: Ясен Петров стана треньор в Пекин

Ясен Петров бързо си намери нов клуб. Спряганият за Левски и за къде ли още не специалист в крайна сметка се завърна в Китай. Пловдивския Джанини бе представен вчера като наставник на пекинския БГ Пекин Конжу, информира "Меридиан мач".

 

Договорът на специалиста е за две години. В щаба му влизат треньорът на вратарите Георги Шейтанов и Мирослав Косев, с които работи от дълги години както на "Герена", така и в предишния си китайския тим Шъдзяджуанг.

 

Отборът от китайската столица се състезава във второто ниво на азиатската държава, където обаче се подвизават доста известни имена. Колеги и съперници на бившия треньор на Ботев, Локо Пловдив и Левски ще бъдат бившият селекционер на Англия Свен-Горан Ериксон и някогашният бранител на Ювентус Чиро Ферара. Голмайстор на лигата за 2016 година стана бившият бразилски национал Луиш фабиано, което показва, че конкуренцията е огромна.

 

По подобен начин Петров пое и предния си китайски клуб от второто ниво на футбола, но постепенно го вкара в елита и направи фурор там. В началото на есенния дял от шампионата Джанини бе наистина близо до завръщане в Левски, но в крайна сметка отряза сините в очакване на предизвикателство от чужбина, което в крайна сметка се появи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация