Конте: Рекордът няма да има значение, ако не станем шампиони

10:35
Конте: Рекордът няма да има значение, ако не станем шампиони

Мениджърът на Челси Антонио Конте поздрави възпитаниците си, които победиха Стоук Сити с 4:2 и така записаха 13-та поредна победа във Висшата лига.


С този успех те изравниха рекорда на Арсенал за най-много поредни победи за един сезон. Ако "сините" бият Тотнъм в следващия си двубой, те ще изравнят друго постижение на "топчиите" - за най-много поредни шампионатни победи, откакто е създадена Висшата лига.


"Рекордът няма да има значение, ако не спечелим титлата. Момчетата бяха фантастични. Гордея се с тях. Но сега трябва да се концентрираме върху втората част от сезона", отсече Конте.


Специалистът вече е успявал да стига до невъобразими постижения. Както е известно, през сезон 2011/2012 Конте направи Ювентус шампион на Италия, като "Старата госпожа" не допусна нито една загуба през целия сезон. И това се случи с тим, който бе завършил на седмо място в предишните два сезона!


"Първата част от кампанията беше фантастична, но ни очакват много трудни мачове. Започнахме като аутсайдери, а сега сме под светлината на прожекторите и трябва да намерим правилното решение, за да спечелим всеки следващ двубой", коментира Конте.


"Изпаднахме в тежка ситуация, но момчетата демонстрираха огромен характер. От личен опит знам, че е много тежко да си длъжен да спечелиш, да водиш в резултата и да допуснеш изравняване. Гледаш часовника и виждаш колко малко време остава. Не е никак лесно. След толкова много успехи, сега всеки противник е пределно мотивиран срещу нас. Но, когато имам в състава си подобен тип футболисти, мога да спя спокойно", каза още Антонио Конте.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sensea
01.01.2017 14:59

Браво Конте !! Страшно креативен - трябваше му само един месец, за да се адаптира към ВЛ,да разузнае противниците,да промени тактиката и да сплоти играчите ! В този момент под негово ръководство наистина сме машина способна на всичко - да мачкаме по слаби , да да пестим сили и да вкарваме когато ни трябва гол ...както и да обръщаме резултата срещу силни противници / Тотнъм и Ман Сити/.ОПТИМИСТ СЪМ ЗА ВТОРИЯ ПОЛУСЕЗОН !

tonitottenham
03.01.2017 21:00

Да се адаптира към ВЛ? Ти нали си осведомен че стана шампион с Лестър?