Гуардиола: Сити изостава с десетилетие от водещите клубове в Европа

13:43
Гуардиола: Сити изостава с десетилетие от водещите клубове в Европа

Манчестър Сити може би ще се нуждае от десетилетие силна и постоянна игра в Шампионската лига, за да се утвърди сред водещите европейски клубове, заяви мениджърът на отбора Хосеп Гуардиола.

 

Сити спечели две титли на Англия, една купа на ФА и две на лигата през последните шест сезона, но Роберто Манчини и Мануел Пелегрини така и не успяха да постигнат нещо значимо на международната сцена.

 

"Нямаме историята и опита на Барселона, Ювентус, Байерн Мюнхен или Манчестър Юнайтед. Нямаме техните титли от Шампионската лига. За нас е важно да бъдем в Европа през следващото десетилетие без пропуск. Дори мисля, че е по-важно от една титла. Трябва да убедим хората в самия клуб, че те са добри в работата си. А те наистина са добри. Феновете също", сподели Гуардиола.


"Избрах Сити, защото исках да се докажа на ново място и да получа ново предизвикателство. Ако хората обаче си мислят, че с мен идват само победи, те грешат. Това не е нещо, което можеш да включиш или изключиш. Трябва много неща да се променят и ние правим точно това в момента", каза още мениджърът на Манчестър Сити.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

rimlianin
11.01.2017 17:03

Ужас, ако наистина го е казал това , работата не е на добре

ogi999
04.01.2017 22:54

изгони и се скара със стълбовете в отбора и ми говориш за някакви глупости.....разсипа Байерн сега и Сити върви тотално надолу.....слаб и елементарен тренер направил име на гърба на великите Шави Меси и Иниеста

sensea
04.01.2017 21:11

В такъв случай поне задръж "топ" 4....

iskren1981
04.01.2017 19:37

Пепи започва и тука да се прави на мега спецялист и голям разбирач.