Ново попълнение на Левски с голи снимки срещу СПИН

10:33
Ново попълнение на Левски с голи снимки срещу СПИН

Защитникът Йоанис Скондрас започна подготовка с „ Левски“. Бранителят идва от гръцкия ПАОК, където е изпаднал в немилост.

26-годишният играч минава за един от най-качествените бранители в родината си и има над 100 мача за „черно-белите“ от Солун, но от май 2016 г. търка пейката. Причината – треньорът Владимир Ивич хич не го харесва. Сръбският спец пое ПАОК през април и от несменяем титуляр направи Скондрас дълбока резерва.

А преди това кариерата на футболиста се развиваше във възходяща линия. Скондрас е минал през всички юношески национални формации на родината си, но и до днес няма официален мач за първия тим на Гърция. Въпреки това през 2011 г. получава повиквателна от тогавашния селекционер на тима Фернандо Сантош, настоящ треньор на Португалия, с когото спечели Евро 2016.

През 2015 година Скондрас е на крачка от трансфер в „Панатинайкос“, а година по-късно в „Айнтрахт“ и „Вердер“ (Бремен). По това време играчът, каращ проби в „Левски“, минава за един от най-известните в ПАОК. Скондрас дори участва в кампания за борба срещу СПИН, в която се снима гол под душа с други двама свои съотборници. В инициативата участват само публични личности, сред които е именно и бранителят.

Изненадващо, вместо да премине в по-голям клуб, Скондрас започва да не попада в групата за мачовете на ПАОК и треньорът Ивич реално „дърпа ръчна спирачка“ за развитието на футболиста.

„Той е пионер в отбраната на своя тим“, пише гръцкото електронно издание „Метро Спорт“.

Причините за „треньорската контузия“ обаче все още не са ясни.

„Боли ме сърцето, че не играя, но трябва да премина през всичко това – жалва се Скондрас пред „Метро Спорт“ през април, когато за първи път беше забит на пейката. – Когато един играч загуби доверието на треньора, само работата му може да го сред титулярите“.

И въпреки, че се държи като професионалист, Скондрас е един от многото зачеркнати в тима по това време от Ивич. В Гърция дори избухна скандал с треньора на ПАОК, след като той изпрати най-добрия играч Йоргос Цавелас да тренира с юношите. Ивич бе обвинен за лошото състояние на духа в съблекалнята, а той от своя страна набеди Цавелас за умишлена слаба форма след домакинска загуба с 1:3 от „Атромитос“.

В крайна сметка ПАОК играе добре, а на Скондрас става ясно, че няма бъдеще в отбора. Бранителят, който може да действа и като халф, има договор с гръцкия гранд до лятото на 2017 г. Но ако постигне договорка с „Левски“, едва ли ще има нужда да се плаща трансферна сума. Все пак той не е играл от май. Разбира се, това крие и рискове, защото в немалко случаи безплатното струва много скъпо.

Филип Зуберски, в-к "Труд"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация