И световната номер 1 при жените отпадна рано в Австралия

15:54
И световната номер 1 при жените отпадна рано в Австралия

След като световният №1 при мъжете Анди Мъри отпадна изненадващо от Australian Open по-рано днес, загуба в Мелбърн претърпя и лидерката в ранглистата на WTA и миналогодишна шампионка Анжелик Кербер.


Левичарката от Германия преклони глава пред американката Коко Вандеуег с 2:6, 3:6 в мач от осминафиналната фаза. Двубоят продължи едва 68 минути, а следващата съперничка на 35-ата в света американка е испанката Гарбинье Мугуруса


В края на първия сет спадът на нивото в играта на Кербер стана видим и тя допусна два поредни пробива, което позволи на Вандеуег да затвори частта с 6:2. Германката все пак показа, че ще опита да се бори и направи пробив още в първия гейм на втория сет. Тя водеше с 3:1 гейма, но след това моментният й възход бе прекратен след отличен гейм на Вандеуег, в който тя реализира пробив на нула. Това явно прекърши водачката в основната схема и до края тя не създаде никакви проблеми на американската си противничка.


Вандеуег се класира за втори път в кариерата си на 1/4-финал в турнир от "Големия шлем", след като през 2015 година достигна до тази фаза и на "Уимбълдън".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

rad011
22.01.2017 16:47

Сега Стероида Уилямс сигурно ще спечели.