Боримиров: Първата ми цел е да удължа договора на Топузаков

08:55
Боримиров: Първата ми цел е да удължа договора на Топузаков

Новият спортен директор на Левски Даниел Боримиров обяви пред "Меридиан мач" първата си голяма цел на поста. Легендата на сините иска да предложи нов договор на треньора Елин Топузаков. Настоящият контракт на Топчо е до края на сезона, но желанието на Борето е да го остави на "Герена" за минимум още 2 години.

 

"Първата и основна цел е да удължа договора на Топузаков с още две години и да стане на практика 2,5 години, за да може да работи спокойно и да планира бъдещето на отбора. Искам Левски да прилича на български отбор, а чужденците, които дойдат в отбора, да са класни. Ще се дава път на юношите. Искам Левски да си върне предишния облик с младоци от школата, които знаят в кой клуб играят. Искам да практикуваме атрактивен футбол", започна Боримиров.

 

"Срещнах се със собственика на клуба в четвъртък. Не съм разсъждавал много много, защото сърцето ми е "синьо". Искам Левски да заприлича на онзи, който всички харесваме. Искам да имаме успехи както в България, така и на европейско ниво. Разговарях с Елин и обсъдихме нещата", продължи Боримиров.

 

Той коментира и темата с футболисти с изтичащи договори. Сред тях са Александър Александров, Георги Костадинов и Джереми де Нойер.

 

"Имам идея как да разговарям с тях. Лошото е, че тези разговори са доста закъснели. Искам като човек, който е бил от едната и от другата страна на барикадата, да пробвам да намеря компромисно решение. Що се отнася до нови попълнения, тепърва ще говоря с Елин и няма да привличаме такива на всяка цена. Имам уверението на г-н Спас Русев, че Левски ще е финансово обезпечен. Водят се разговори със спонсори и вярвам, че ни чакат хубави дни. Аз лично ще намеря баланса между първия отбор и школата. Визията, която съм изложил пред изпълнителния директор на Левски, мога да я изпълня. Имам сили да се боря и на двата фронта. Съгласих се да поема тази роля, защото не се плаша от предизвикателства. Искам максимално скоро да върнем титлата на "Герена", завърши Боримиров, който остава начело и на ДЮШ на клуба.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация