Гонзо: В Левски и ЦСКА е най-голямата мръсотия

19:23
Гонзо: В Левски и ЦСКА е най-голямата мръсотия

Наставникът на Черно море Георги Иванов коментира бившия си клуб Левски. Гонзо каза интересни неща за селекцията и ръководството на сините.

 

"Когато Черно море играе срещу Левски, ще бъда за Черно море. Когато Левски играе с друг отбор, винаги ще бъда за Левски. Когато аз съм бил директор или треньор на Левски, клубът винаги е имал финансови проблеми. Каквото и да си говорим, още от 2009 година, когато се отказах от футбола като играч и станах спортен директор, ние на всеки шест месеца продавахме най-добрите си играчи. Слагахме целия отбор на сергията, за да можем да издържаме отбора и да си плащаме сметките.

 

Не искам да се изтъквам, ама докарах човек, който направи изкуствен терен дето 10 години нямаше кой да го пипне. Съблекалните… Отделно от това играчи, които бяха с по 200 000 - 300 000 евро годишна заплата трябваше да ги освободя, но да се разбера с тях без да плащаме финансовите им компенсации. После 4 месеца никой не получаваше заплати, а нали ви е ясно как чужденците ако решат при една-две невзети заплати, си вдигат багажа, осъждат те и трябва да им платиш всичко. Как да накараш 4 месеца хората да работят на 100%, като нямат пари да дойдат на работа? Това не са оправдания. Играчи, които сме намирали, като Гара Дембеле, Аниете и други, не можехме да ги задържим. Продадохме ги тях, Жоазиньо по-рано също.

 

Смятам, че ако Левски беше задържал много от тези футболисти от онзи силен отбор, щеше да стане 2-3 години шампион. Сега чета и Спас Русев като казва как от 2013 до 2015 година колко много футболисти били минали през Левски. Хората обаче, които са били в клуба - изпълнителен и финансов директор, и сега са там много и добре знаят защо това е така и всички са наясно. Ние освободихме по едно време 10 човека и започнахме със 7 играчи, но не защото аз исках да ги махна, а защото клубът не можеше да плаща заплатите им. Когато плащаш малки заплати, е нормално и да се свали нивото на отбора. Така, че да не ме питат.

 

Защото този отбор, който е направен в Левски, е направен почти без пари от мен. Като махаш 10 човека, после как се намират нови играчи и то играчи за класата на Левски? Това им казах и на последния УС. Който може за 6000 евро да намери Меси и Роналдо, да заповяда. Ама като гледам и сега Меси и Роналдо ги няма в Левски за тези пари. Футболът е бизнес и който не го разбира, значи или не разбира изобщо в живота нещата, или няма хал хабер от футбол. Не се изтъквам какво съм направил. Направил съм доста в този клуб. Държах дисциплина, имаше организация, стабилност - някак, но няма как да надградиш ако нямаш пари. С футболисти, които Левски взе лятото ли ще стане? Да не казвам имена, за да не ги обидя. Ама аз такива футболисти не бих взел и в Черно море сега – заклевам се!

 

Смея да твърдя, че в Левски и ЦСКА е най-голямата мръсотия в спорта в България. Може би се доближава до политиката. В тези отбори всеки си мисли, че може и знае всичко, ама не може нищо. Една легенда или някакъв фен, симпатизиращ на един или друг, дават мнение и коментари, настройват се хора и в крайна сметка оценката няма как да я получа от там. Важното е аз да съм удовлетворен от нещата които правя. В тези години в Левски съм работил честно, почтено и съм си дал цялата енергия и сили които имам. Аз знам, че съм направил много за Левски, а пък кой каквото иска да казва. Абе хора, най-малкото това, че спасихме отбора да не отиде в "А" окръжна с проблемите дето ги имахме. Хората не могат да разберат. Те искат много бързо Левски да стане шампион при положение, че преди два месеца имаше опасност да иде във "В" група, където беше истинският ЦСКА. Хората и забравят бързо. Ние започнахме подготовка с 9 човека, от които двама контузени – Белаид и Бедоя, с 10 юноши, които са на по 16-17 години и Левски 20 кръга беше първи. После казват юноши, ама какви юноши вече, като някои от тях изиграха по 40-50 мача, когато бях аз директор. Дал съм шанс, но после какво ще стане зависи от много неща", сподели Гонзо пред колегите от TV+.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация